r
Nosalty Logó

Mustáros-tormás lazac

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Mustáros-tormás lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 1555 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    1958 micro
  • K vitamin:
    651 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1789 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5754 micro
Összesen 1555 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A sütőt begyújtjuk, egy kicsi tepsit kikenünk olajjal. Belerakjuk az ízlés szerint sózott, borsozott halszeleteket. A mustárt elkeverjük a tormával, meg a citromhéjjal, és rákenjük a tetejére.
  2. Forrósütőbe rakva megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a köretet.
  3. A vajat megolvasztjuk közepes lángon, belerakjuk a félbevágott kelbimbót, aminek előzőleg a végét levágtuk, és a alsóleveleit leszedtük. Pár perc alatt megpirítjuk. Durvára őrölt sóval megszórva, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 11268
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

Tálaláskor meglocsolhatjuk a halat a citrom levével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Új halreceptre mindig kapható vagyok, mert gyorsan készen van. A köret is pofonegyszerű, még én is meg tudom jegyezni, anélkül, hogy leírnám a hozzávalókat.

Hozzávalók

A halhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...