Mustáros-tormás lazac
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A halhoz
-
113g lazac143 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
5g torma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
Összesen
389
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 184.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 489 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1438 micro
Összesen
389
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 106.6 g
Zsír
-
Összesen 110.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2749.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1472 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 739.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 979 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 329 mg
-
D vitamin: 1958 micro
-
K vitamin: 651 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 520 mg
-
Retinol - A vitamin: 829 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1789 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5754 micro
Összesen
1555
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 551 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A halhoz
- A sütőt begyújtjuk, egy kicsi tepsit kikenünk olajjal. Belerakjuk az ízlés szerint sózott, borsozott halszeleteket. A mustárt elkeverjük a tormával, meg a citromhéjjal, és rákenjük a tetejére.
- Forrósütőbe rakva megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a köretet.
- A vajat megolvasztjuk közepes lángon, belerakjuk a félbevágott kelbimbót, aminek előzőleg a végét levágtuk, és a alsóleveleit leszedtük. Pár perc alatt megpirítjuk. Durvára őrölt sóval megszórva, tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 11268
- Feltöltés dátuma: 2012. október 15.
Ajánló
Tálaláskor meglocsolhatjuk a halat a citrom levével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Új halreceptre mindig kapható vagyok, mert gyorsan készen van. A köret is pofonegyszerű, még én is meg tudom jegyezni, anélkül, hogy leírnám a hozzávalókat.