r
Nosalty Logó

Mustáros-szerecsendiós húspogácsa

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mustáros-szerecsendiós húspogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2827 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8534.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    6474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2806 micro
Összesen 2827 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajban üvegesre dinszteljük.
  2. A kenyeret egy kis tálban vízbe áztatjuk. A fokhagymákat összezúzzuk, a petrezselyemzöldet finomra metéljük.
  3. A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és a fűszereket: só, bors, paprika, ételízesítő, szerencsendió. Jól elkeverjük, majd mehet bele a fokhagyma, a mustár, és a petrezselyemzöld.
  4. A kenyeret kinyomkodjuk a víztől, és belemorzsoljuk a húsmasszába. Ráütjük a tojást is, és az egészet jól összedolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk.
  5. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. Egy evőkanál segítségével húspogácsákat formázunk, kisütjük, majd papírtörlővel leterített lapostányérra szedjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5291
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 05.

Ajánló

Burgonyapürével vagy hasábburgonyával tálaljuk. Nálunk kovászos uborka került mellé az asztalra. Aki szereti, csípős mustárral is készítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű fasírt receptet is változatossá tehetünk, ha változtatunk picit a fűszerezésén. Ez a mustáros-szerecsendiós változat saját ötlet volt, de jó választásnak bizonyult, mert remek ízt adott a fasírtnak. Amikor sül, isteni mustárillat kering a konyhában. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...