Mustáros marharagu
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
20g bacon79 kcal
-
167g marhalábszár213 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
2 kcal
-
33g salottahagyma22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
167g marha velőscsont131 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
488
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
120g bacon472 kcal
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
10 kcal
-
200g salottahagyma131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1000g marha velőscsont786 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2920
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
4.5g bacon18 kcal
-
37.4g marhalábszár48 kcal
-
6g sárgarépa2 kcal
-
0 kcal
-
7.5g salottahagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g worcestershire-szósz1 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
37.4g marha velőscsont29 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
Összesen
109
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 959 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 200.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2381 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
488
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.8 g
Zsír
-
Összesen 169.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5753.8 g
-
Cink 73 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 2614 mg
-
Nátrium 2105 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1201 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1409 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 780 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 4952 micro
-
β-karotin 14284 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3111 micro
Összesen
2920
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 534 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
120 g bacon
-
1 kg marhalábszár
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
20 dkg salottahagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek worcestershire-szósz
-
1 ek mustár
-
2 db babérlevél
-
1 kg marha velőscsont
-
2 púpozott ek finomliszt
Elkészítés
- A bacont egy sütőbe is tehető tálban aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük és félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékon 3-4 adagban megpirítjuk a kockára vágott marhahúst. Ha egy adag elkészült, kivesszük és félretesszük.
- Ha szükséges, akkor kevés olajjal pótoljuk a zsiradékot az edényben, majd beletesszük a megtisztított és nagyobb darabra vágott sárgarépákat (én bébirépát használtam, ezeket egyben hagytam), az ötcentis darabokra vágott zellert és a félbevágott salottahagymákat. Néhány percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst, hozzáadjuk a lisztet, és jó alaposan átkavarjuk.
- Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a mustárt, a babérlevelet, valamint beltesszük a velős csontokat is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
- 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3-3,5 órára, amíg a hús omlósra nem puhul.
- Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretnek pedig tökéletesen passzol hozzá a burgonyapüré.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 242
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 20560
- Feltöltés dátuma: 2019. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Az alapötlet Jamie öthozzávalós marhasültjéből jót, amit házasítottam a burgundi marha receptemmel, így született meg ez a mustáros marharagu. Kiváló vasárnapi ebéd vagy ünnepi fogás, mert bár sok munka nincs vele, kell neki idő, amíg a hús a sütőben omlósra puhul.