r
Nosalty Logó

Mustáros marharagu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Mustáros marharagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 488 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.8 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    2105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    14284 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3111 micro
Összesen 2920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont egy sütőbe is tehető tálban aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon 3-4 adagban megpirítjuk a kockára vágott marhahúst. Ha egy adag elkészült, kivesszük és félretesszük.
  3. Ha szükséges, akkor kevés olajjal pótoljuk a zsiradékot az edényben, majd beletesszük a megtisztított és nagyobb darabra vágott sárgarépákat (én bébirépát használtam, ezeket egyben hagytam), az ötcentis darabokra vágott zellert és a félbevágott salottahagymákat. Néhány percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst, hozzáadjuk a lisztet, és jó alaposan átkavarjuk.
  4. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a mustárt, a babérlevelet, valamint beltesszük a velős csontokat is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
  5. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3-3,5 órára, amíg a hús omlósra nem puhul.
  6. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretnek pedig tökéletesen passzol hozzá a burgonyapüré.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 20105
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötlet Jamie öthozzávalós marhasültjéből jót, amit házasítottam a burgundi marha receptemmel, így született meg ez a mustáros marharagu. Kiváló vasárnapi ebéd vagy ünnepi fogás, mert bár sok munka nincs vele, kell neki idő, amíg a hús a sütőben omlósra puhul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...