r
Nosalty Logó

Muskotályos szőlőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Muskotályos szőlőtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4272 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    207.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 4272 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (2 adag)

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. A kész tésztát kb. 1/2 órát hűtőben pihentetjük.
  2. Ezek után a tésztát elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formát kibéleljük vele (az oldalát is). Világosbarnára sütjük. (A tészta másik felét le lehet fagyasztani egy későbbi sütéshez.)
  3. A pudingport a cukrokkal, a tejjel és a tojássárgájával elkeverjük, és készre főzzük. A tűzről levéve, belekeverjük a vajat, majd miután kihűlt, a felvert tojásfehérjét is.
  4. A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A kihűlt tortát megszórjuk a pirított dióval, majd beletöltjük a vaníliás krémet. A tetejét kirakjuk a szőlővel.
  5. Elkészítjük a tortazselét, csak víz helyett bort használunk hozzá, majd bevonjuk vele a tortát. Hűtőben pihentetjük akár egy egész éjszakát, hogy jobban összeérjenek az ízek.
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4226
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedves betegemtől kaptam ezt a receptet, hogy próbáljam ki, náluk ez a kedvenc ilyenkor a szőlőszezonban. Kipróbáltam, és tényleg nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...