Muhammara, a szír diós sültpaprikakrém
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
291
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1739
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
55.1g kápia paprika12 kcal
-
9.2g dió60 kcal
-
9.2g keksz39 kcal
-
1.4g gránátalma szirup4 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
16.9g újhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g olívaolaj41 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.5g sűrített paradicsom1 kcal
Összesen
160
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 98.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1468 micro
-
β-crypt 402 micro
-
Likopin 767 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
291
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 123 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1388.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 593.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 841 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 662 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 287 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 8807 micro
-
β-crypt 2412 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 1519 micro
Összesen
1739
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 809 micro
-
β-crypt 222 micro
-
Likopin 423 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
160
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
5 db kápia paprika
-
1 ek gránátalma szirup
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 ml olívaolaj
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 kávéskanál római kömény
-
1 kk chili
-
1 ek sűrített paradicsom
Elkészítés
- A paprikákat kettévágjuk, kicsumázzuk, majd 250°C-os sütőben 15-20 perc alatt meggrillezzük. Akkor lesz jó, ha mindenhol feketére sül a héja. Közben a diót lepirítjuk serpenyőben, vagy sütőtálba is tehetjük, és süthetjük a paprika mellé betolva 5-6 percet.
- Az kész sültpaprikákat egy tálba tesszük és fóliával letakarjuk. Körülbelül 10 percig hagyjuk állni (hűlni), ezt követően könnyedén le tudjuk húzni a szenes héját.
- A diót és a sós krékert késes aprítóban ledaráljuk, hozzáadjuk a megpucolt sült paprikát és a többi hozzávalót. Enyhén darabos állagura turmixoljuk az egészet.
- Tálaláskor megszórjuk dióval és petrezselyemmel, meglocsoljuk olívaolajjal és egy kevés gránátalmasziruppal. Friss zöldségekkel vagy pitával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 217
- Össznézettség: 19022
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 27.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
vegán ünnepi receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A muhammara egy gazdag, diós-paprikás, közel-keleti mártogatós, ami egyszerre sós és édes, enyhén füstös, és kellően fűszeres. Akik ismerik a spanyol romesco-szószt, azok annak egy távolabbi rokonát fedezhetik fel benne. Ezt a muhammara-receptet szuperkönnyű elkészíteni, és nagyon változatosan fogyasztható: friss idényzöldségekkel vagy langyos pitával mártogatva, szendvicsre kenve, sőt, grillezett csirke vagy hal tetejére kanalazva is kínálhatjuk. Tálalhatjuk akár egy mezze-tál részeként, már maga a látvány is önmagáért fog beszélni.