r
Nosalty Logó

Muhammara, a szír diós sültpaprikakrém

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Muhammara, a szír diós sültpaprikakrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1468 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    662 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    8807 micro
  • β-crypt
    2412 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 1739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    222 micro
  • Likopin
    423 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 160 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat kettévágjuk, kicsumázzuk, majd 250°C-os sütőben 15-20 perc alatt meggrillezzük. Akkor lesz jó, ha mindenhol feketére sül a héja. Közben a diót lepirítjuk serpenyőben, vagy sütőtálba is tehetjük, és süthetjük a paprika mellé betolva 5-6 percet.
  2. Az kész sültpaprikákat egy tálba tesszük és fóliával letakarjuk. Körülbelül 10 percig hagyjuk állni (hűlni), ezt követően könnyedén le tudjuk húzni a szenes héját.
  3. A diót és a sós krékert késes aprítóban ledaráljuk, hozzáadjuk a megpucolt sült paprikát és a többi hozzávalót. Enyhén darabos állagura turmixoljuk az egészet.
  4. Tálaláskor megszórjuk dióval és petrezselyemmel, meglocsoljuk olívaolajjal és egy kevés gránátalmasziruppal. Friss zöldségekkel vagy pitával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 217
  • Össznézettség: 19022
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 27.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegán ünnepi receptek

A muhammara egy gazdag, diós-paprikás, közel-keleti mártogatós, ami egyszerre sós és édes, enyhén füstös, és kellően fűszeres. Akik ismerik a spanyol romesco-szószt, azok annak egy távolabbi rokonát fedezhetik fel benne. Ezt a muhammara-receptet szuperkönnyű elkészíteni, és nagyon változatosan fogyasztható: friss idényzöldségekkel vagy langyos pitával mártogatva, szendvicsre kenve, sőt, grillezett csirke vagy hal tetejére kanalazva is kínálhatjuk. Tálalhatjuk akár egy mezze-tál részeként, már maga a látvány is önmagáért fog beszélni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...