r
Nosalty Logó

Muffin húsvétra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ludányi Emőke
Muffin húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28518 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    26459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    1569 micro
  • β-karotin
    4846 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2838 micro
Összesen 2349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    2327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A sárga répát kis kockára vágjuk és megpirítjuk egy e.k. olíva olajon.
  2. A spárgát megtisztítjuk és 3 mm karikára vágjuk a zöldhagymával együtt, a sajtot lereszeljük.
  3. A lisztet átszitáljuk és a szódabikarbonával elvegyítjük.
  4. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és a medvehagyma leveleket is.
  5. A medvehagyma csíkokat a sonkacsíkokba tekerjük.
  6. A keményre főzött tojást kockákra vágjuk.
  7. A nyers tojásokat az olajjal és a tejföllel kikeverjük.
  8. A nyers tojásos tésztát összekeverjük a liszttel, a reszelt sajttal ,a főtt tojással, fűszerekkel.
  9. A kihült sárgarépát, a spárgával, zöld hagymával összekeverjük a tojásos liszttel és a muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk.
  10. A sonkás medvehagymás tekercseket 3 cm hengerekre vágjuk és egyenlően elosztva a muffinokba szúrjuk.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 98
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 27.

Ajánló

Baráti társaságban egy pohár könnyed bor mellett hamar elfogy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ludányi Emőke 8 recept

Sajtos muffin receptem alakítottam át egy zaftosabb változatuvá, felhasználva a zöldségeket és a főtt tojást, egy francia zöldségkenyér mintájára.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...