r
Nosalty Logó

Muffin alaprecept 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Muffin alaprecept 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2848.2 g
  • Cink
    266 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    212 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, a cukrot és a tojásokat simára keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, apránként, hogy ne csináljunk lisztfelhőt magunk körül. ;)
  3. Ha teszünk bele egyéb hozzávalókat, akkor azokat akkor adjuk hozzá, ha már kész a muffinalap, tehát a 3. lépésként.
  4. A muffinsütőt kibéleljük a muffinpapírokkal, és egy kanál vagy spatula segítségével beleadagoljuk a muffintésztát a formákba.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 336
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 400
  • Össznézettség: 157064
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az alaprecept az egyetlen, ami nekem bevált. Rengeteg muffinrecepttel megpróbálkoztam már, de vagy nem vált le a már megsült muffin a muffinpapírról, vagy összeesett, vagy csak egyszerűen nem olyan íze volt, amit én szerettem volna. Ez alapján csináltam a legelső muffinjaimat, azthiszem a Tinában találtam a receptet, és aztán azóta is ez alapján csinálom az összeset. Aki kipróbálja, garantáltan nem fog csalódni. A képen egy kakaós és egy diós változat van, isteni finom, ajánlom kipróbálásra. ;)

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...