r
Nosalty Logó

Mozzarellával töltött sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mozzarellával töltött sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2060.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    416 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mozzarellát 4 szeletre vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Minden szelet egyik felére 2-2 szelet mozzarellát és 4-4 bazsalikomlevelet teszünk, majd beborítjuk az üresen hagyott felüket, és fogpiszkálóval rögzítjük.
  3. A paradicsomokat megmossuk, majd félbevágjuk. A cukorborsót megtisztítjuk, majd 1/2 l forró, sós vízben, lefedve 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, 125 ml főzőlevet megtartunk.
  4. A hússzeleteket forró olajban, magas hőfokon oldalanként 1-1 percig, majd közepes hőfokon oldalanként 3-3 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.
  5. A visszamaradt olajban a paradicsomokat átpirítjuk, majd felengedjük a főzőlével és a tejszínnel. Felfőzzük, és besűrítjük az 1-2 ek vízzel elkevert étkezési keményítővel. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A cukorborsót is a mártáshoz adjuk, és felmelegítjük.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10908
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 18.

Ajánló

Rizzsel vagy ciabattával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hússzeleteknek nagyon vékonynak kell lenniük, hogy belül is átsüljenek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...