Mozzarellás rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
25g mozzarella75 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
34g marinara szósz17 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g zsemlemorzsa296 kcal
-
113g finomliszt410 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
1838
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
135g marinara szósz68 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g zsemlemorzsa1185 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
7349
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
4.3g mozzarella13 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
34.7g padlizsán8 kcal
-
5.9g marinara szósz3 kcal
-
18.4g napraforgó olaj163 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g zsemlemorzsa51 kcal
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
319
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 121 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 249.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 743 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4292 micro
-
Lut-zea 774 micro
Összesen
1838
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 137.2 g
Zsír
-
Összesen 483.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 211 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8458.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 1879 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 1936 mg
-
Nátrium 3909 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 620.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 997.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 181 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 831 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 702 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2970 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 17168 micro
-
Lut-zea 3095 micro
Összesen
7349
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 745 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg mozzarella
-
5 dkg parmezán sajt
-
2 db padlizsán
-
9 ek marinara szósz
-
5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 bögre zsemlemorzsa
-
3 bögre finomliszt
-
1 csokor petrezselyem
-
2 kk fokhagymapor
Elkészítés
- A padlizsánt meghámozzuk, felkarikázzuk, lesózzuk, szűrőbe tesszük 1,5-2 órára, hogy a leve lecsöpögjön, ami a sótól távozik.
- A morzsát előkészítjük, belekeverjük a borsot, apróra vágott petrezselymet, fokhagymaport. A tojásokat felverjük, sóval és 2 ek parmezánnal ízesítjük. A padlizsánokat a lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
- Kisebb méretű tűzálló tál alját 3 ek. marinara szósszal megkenjük (a többi receptem közt megtalálható a marinara szósz receptje, ami 4 paradicsomból készül, ez a mennyiség elég a rakott padlizsánhoz) 2 teáskanál parmezánnal meghintjük, majd egy sor rántott padlizsánt helyezünk rá. Ismét 3 ek. marinara szószt teszünk rá, majd 2 tk parmezánt, és újabb sor padlizsánt. Végül erre a rétegre is 3 ek. marinara szószt teszünk, majd a mozzarellát felkarikázzuk, szintén rátesszük, a maradék parmezánnal megszórjuk, és sütőbe tesszük. Ha a sajt megolvadt, a széle kicsit megpirult, elkészült az étel. Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2128
- Feltöltés dátuma: 2014. július 13.
Ajánló
Ha túl száraznak tűnik, tehetünk mellé a marinara szószból, illetve mozzarella helyett más sajttal is elkészíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Tv műsorban láttam hasonlót, kicsit más volt mint ahogy én elkészítettem, mivel abban sokkal több szósz volt, sokkal több mozzarella sajttal. Nekem azért tűnt így megfelelőbbnek, mert kevésbé áztatja el a rántott zöldséget a szósz, és intenzívebb marad az íze.