r
Nosalty Logó

Mozzarellás rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Mozzarellás rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 7349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4292 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 1838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    483.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8458.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1879 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    3909 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    831 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17168 micro
  • Lut-zea
    3095 micro
Összesen 7349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    745 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felkarikázzuk, lesózzuk, szűrőbe tesszük 1,5-2 órára, hogy a leve lecsöpögjön, ami a sótól távozik.
  2. A morzsát előkészítjük, belekeverjük a borsot, apróra vágott petrezselymet, fokhagymaport. A tojásokat felverjük, sóval és 2 ek parmezánnal ízesítjük. A padlizsánokat a lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  3. Kisebb méretű tűzálló tál alját 3 ek. marinara szósszal megkenjük (a többi receptem közt megtalálható a marinara szósz receptje, ami 4 paradicsomból készül, ez a mennyiség elég a rakott padlizsánhoz) 2 teáskanál parmezánnal meghintjük, majd egy sor rántott padlizsánt helyezünk rá. Ismét 3 ek. marinara szószt teszünk rá, majd 2 tk parmezánt, és újabb sor padlizsánt. Végül erre a rétegre is 3 ek. marinara szószt teszünk, majd a mozzarellát felkarikázzuk, szintén rátesszük, a maradék parmezánnal megszórjuk, és sütőbe tesszük. Ha a sajt megolvadt, a széle kicsit megpirult, elkészült az étel. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2128
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Ha túl száraznak tűnik, tehetünk mellé a marinara szószból, illetve mozzarella helyett más sajttal is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tv műsorban láttam hasonlót, kicsit más volt mint ahogy én elkészítettem, mivel abban sokkal több szósz volt, sokkal több mozzarella sajttal. Nekem azért tűnt így megfelelőbbnek, mert kevésbé áztatja el a rántott zöldséget a szósz, és intenzívebb marad az íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...