Marinara szósz

Leírás

A marinara egy Olaszországból származó paradicsomos szósz. Összetevői: paradicsom, fokhagyma, hagyma, oregano, bazsalikom, olívaolaj, illetve só, bors, de emellett ízesíthetjük petrezselyemmel, sárgarépával, zellerrel vagy akár egy kevés borral is. Mint azt a neve is jelzi, készíthetjük valamilyen hal vagy halkészítmény hozzáadásával is. A marinara szósz készítésének titka, hogy lassan, kis lángon pároljuk össze a hozzávalókat. A marinara szósz kiváló alapanyaga tésztaételeknek, de ízesíthetünk vele halételeket, sőt pizzafeltétnek is kitűnő. Egyesek szendvicskrémként is használják.

Marinara szósz
50
Kalória
1.4g
Fehérje
7.4g
Szénhidrát
1.6g
Zsír
87.9g
Víz
2g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
4.9g
Cukor

100 g Marinara szósz

fehérjetartalom

1.39 g

zsírtartalom

2001.189 g

szénhidráttartalom

7.43 g

víztartalom

87.87 g

gramm marinara szósz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

437 mg

Foszfor

34 mg

Kalcium

26 mg

Magnézium

18 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.173 g

Kolin

13.7 mg

Likopin

12717 µg

Niacin - B3 vitamin

3.917 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.39 g

Zsír

telített zsírsav

0.218 g

egyszeresen telített zsírsav

0.298 g

többszörösen telített zsírsav

0.673 g

koleszterin

2 g

ásványi anyagok

Kalcium

26 mg

Vas

0.73 mg

Magnézium

18 mg

Foszfor

34 mg

Nátrium

437 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.082 mg

Mangán

0.127 mg

Szelén

1.4 µg

szénhidrát

rost

1.8 g

cukor

4.91 g

víz

87.87 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.024 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.061 mg

Niacin - B3 vitamin

3.917 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.076 mg

Folát

13 µg

Kolin

13.7 mg

Béta-karotin

370 µg

Likopin

12717 µg

Lutein+zeaxantin

176 µg

E vitamin

2.4 mg

K vitamin

13.9 µg

A vitamin

31 µg

C vitamin

2 mg

B6 vitamin

0.173 g

5 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...