Marinara szósz

A marinara egy Olaszországból származó paradicsomos szósz. Összetevői: paradicsom, fokhagyma, hagyma, oregano, bazsalikom, olívaolaj, illetve só, bors, de emellett ízesíthetjük petrezselyemmel, sárgarépával, zellerrel vagy akár egy kevés borral is. Mint azt a neve is jelzi, készíthetjük valamilyen hal vagy halkészítmény hozzáadásával is. A marinara szósz készítésének titka, hogy lassan, kis lángon pároljuk össze a hozzávalókat. A marinara szósz kiváló alapanyaga tésztaételeknek, de ízesíthetünk vele halételeket, sőt pizzafeltétnek is kitűnő. Egyesek szendvicskrémként is használják.
Bármikor.
Hűvös helyen, hűtőben.
fehérjetartalom
1.39 g
zsírtartalom
2001.189 g
szénhidráttartalom
7.43 g
víztartalom
87.87 g
Nátrium
437 mg
Foszfor
34 mg
Kalcium
26 mg
Magnézium
18 mg
B6 vitamin
0.173 g
Kolin
13.7 mg
Likopin
12717 µg
Niacin - B3 vitamin
3.917 mg
fehérje
1.39 g
Zsír
telített zsírsav
0.218 g
egyszeresen telített zsírsav
0.298 g
többszörösen telített zsírsav
0.673 g
koleszterin
2 g
ásványi anyagok
Kalcium
26 mg
Vas
0.73 mg
Magnézium
18 mg
Foszfor
34 mg
Nátrium
437 mg
Cink
0.2 mg
Réz
0.082 mg
Mangán
0.127 mg
Szelén
1.4 µg
szénhidrát
rost
1.8 g
cukor
4.91 g
víz
87.87 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.024 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.061 mg
Niacin - B3 vitamin
3.917 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.076 mg
Folát
13 µg
Kolin
13.7 mg
Béta-karotin
370 µg
Likopin
12717 µg
Lutein+zeaxantin
176 µg
E vitamin
2.4 mg
K vitamin
13.9 µg
A vitamin
31 µg
C vitamin
2 mg
B6 vitamin
0.173 g
Május utolsó hétvégéje biztosan nem telik eseménytelenül, ugyanis ismét érkezik az MBH Bank Gourmet Fesztivál: a megszokott helyén, vagyis a Millenárison, május 22-25 között, közkívánatra három helyett újra négy napon át tart majd.
NosaltyMegkérdezték a magyarokat, mi számukra a legtipikusabb luxusélelmiszer, a legtöbben a kaviárt, a szarvasgombát és a libamájat említették, ezek közül pedig az utóbbit szeretik leginkább.
NosaltyÚgy néz ki, több tucat ember veszíti el állását, amiért a Spar online webshopja a Woltra költözött - derül ki a Telex cikkéből.
NosaltyA jóllakás tudománya nem áll meg a szénhidrát + hús kombójánál, ezen már rég túlvagyunk. A hüvelyesek, a gomba, a különféle zöldségek, fűszerek, növényi fehérjeforrások és persze a tojás is laktató és millióképp variálható alapanyagok, ha tartod a böjtöt, vagy szimplán csak nem eszel húst.
Az, hogy hová helyezzük a forrólevegős sütőt, jelentősen befolyásolja annak biztonságát és teljesítményét: ha rosszul választunk, akkor nemcsak, hogy nem működik majd megfelelően a gép, de balesetveszélyessé is válhat. Mondjuk, mire kell figyelni!
Az utóbbi hetekben észrevehetted, hogy a karfiol ára magasabb a megszokottnál, és ez nem véletlen.
Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...