r
Nosalty Logó

Rántott padlizsános, olaszos óriásszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Rántott padlizsános, olaszos óriásszendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szendvicshez

Összesen 707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szendvicshez

Összesen 3530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szendvicshez

Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1949.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3318 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9746.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    2190 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    4519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    899 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3553 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    16591 micro
  • Lut-zea
    6813 micro
Összesen 3530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    813 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A szendvicshez

  1. A padlizsánt megmossuk, majd hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Alaposan besózzuk, és egy szűrőbe tesszük, hogy kiengedje a benne lévő nedvesség egy részét. A szűrőt tegyük egy tál fölé.
  2. A vekni kenyeret félbevágjuk, hogy egy nagy szendvicset tudjunk belőle csinálni. A vágott felületeit megkenjük olívaolajjal, majd 200 fokos sütőbe tesszük, amíg alaposan meg nem pirul.
  3. Ha a padlizsán lecsöpögött, bepanírozzuk a liszt, tojás és pankomorzsa segítségével, majd bő olajban ropogósra sütjük a szeleteket.
  4. A megsült kenyér aljára kenjük a marinara szósz felét, majd ráhelyezzük a rántott padlizsánokat. Ezekre jöhet a maradék szósz, majd a szeletelt mozzarella is. A szendvics alját tegyük vissza a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon.
  5. Az olvadt sajtra helyezzünk szeletelt paradicsomot és rukkolát, majd zárjuk le a szendvicset a kenyér másik felével. Frissen, langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 386
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 05.

Receptkategóriák

Rántott padlizsános, olaszos óriásszendvics
Lakos Benedek 373 recept

Az olasz 'parmigiana di melanzane' rakottas és az amerikai-olasz 'chicken parmesan' szendvics tüzesen mediterrán szerelméből született meg az alábbi költemény, ami nemcsak ínycsiklandó, de lenyűgöző is. Kés-villa nem fog hozzá kelleni, essünk neki kézzel, jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...