r
Nosalty Logó

Mozzarellával töltött rántott rigatoni

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Mozzarellával töltött rántott rigatoni
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

927
Kalória
40.4g
Fehérje
124.8g
Szénhidrátok
28.9g
Zsír
115.1g
Víz
273g
Koleszterin
7.9g
Rost
7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 927 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2852.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    3179 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 927 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11409.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    2091 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2634 mg
  • Nátrium
    5762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    460.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1282 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    12717 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 3702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    592 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy fazék vizet forraljunk fel, tegyünk bele egy teáskanál sót, majd adjuk hozzá a rigatonit. Keverjük el, és főzzük, körülbelül 6 percig, amíg a tészta al dente nem lesz.
  2. A tésztát szűrjük le, és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük el, hogy mindenhol bevonja.
  3. Amíg hűl a tészta, vágjuk félbe, majd hosszába a mozzarellarudacskákat. Egyesével töltsünk meg minden főtt tésztacsövet egy kis darab sajttal, ezután pedig helyezzük sütőpapíros tepsire, és 20-30 percre tegyük a fagyasztóba.
  4. Melegítsünk fel 1 liter olajat egy nagy edényben. Tegyük a kukoricalisztet, a tojásokat és a zsemlemorzsát 3 különálló tálba.
  5. Minden rigatonit forgassunk lisztbe (rázzuk le a felesleget), majd mártsuk bele a felvert tojásba, végül hempergessük zsemlemorzsába. Vastagon vonja be a panír, ki ne szökjön az olvadt sajt!
  6. Süssük ki a rigatonikat bő forró olajban, körülbelül 2-3 perc alatt. Egyszerre 6-8 darabot süssünk csak, nehogy összeragadjanak!
  7. A kész tésztasnackeket csöpögtessük le rácson vagy papírtörlőn.
  8. Szórjuk meg friss bazsalikommal és/vagy parmezánnal. Marinara szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Főzés módja: rántott ételek

Próbáltátok már a rántott tésztát? Csodálatosan egyedi, húsmentes nassolnivaló, amivel minden vendéget ámulatba ejthettek – és a vegetáriánusok szeretetét is megnyerhetitek! A rigatonit mindenképp al dente főzzük, így könnyedén megtölthetjük a mozzarellarudacskákkal. Aranybarna panírba zárjuk, tökéletesre sütjük (akár sütőben is) és fűszeres marinara szósszal tálaljuk. Kívül ropogós, belül krémes...isteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!