Öt hozzávalós parmezános csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g marinara szósz63 kcal
-
95g víz0 kcal
-
75g penne278 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
63g mozzarella187 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
794
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g marinara szósz250 kcal
-
380g víz0 kcal
-
300g penne1113 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
250g mozzarella748 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
3177
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
22.7g csirkemellfilé27 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25.2g marinara szósz13 kcal
-
19.2g víz0 kcal
-
15.1g penne56 kcal
-
16 kcal
-
12.6g mozzarella38 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
161
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2753.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 784 mg
-
Nátrium 1144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 332.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 15896 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
794
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 231.3 g
Zsír
-
Összesen 123.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 590 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11012.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 360 mg
-
Kálcium 2437 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 3136 mg
-
Nátrium 4576 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1330.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 840 micro
-
Kolin: 534 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2045 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 63585 micro
-
Lut-zea 934 micro
Összesen
3177
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3205 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
161
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta
Elkészítés
Tészta
- A sütőt melegítsük elő kb. 200 fokra.
- A csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borzozzuk.
- Egy hőálló serpenyőben (legjobb ehhez egy öntöttvas serpenyő) hevítsünk fel 2-3 evőkanál olívaolajat, majd süssük a csirkemellek mindkét oldalát aranybarnára, oldalanként kb. 6-8 percig. Ezalatt szinte teljesen átsülnek. Vegyük ki a csirkéket egy tányérra, és tegyük félre.
- Ugyanebbe a serpenyőbe öntsük a marinara szószt és a vizet. Kissé forraljuk össze, majd adjuk hozzá a száraz pennét. Alaposan keverjük össze, majd lefedve főzzük al dente-re, 8-10 perc alatt. Időnkét azért kevergessük meg, le ne kapjon az edény alja.
- Sózzuk-borsozzuk, ha szükséges.
- Miután megfőtt a tészta, szórjuk meg az egészet egy kevés reszelt parmezánnal, majd helyezzük vissza a csirkemelleket a tésztára. Tépkedjük rá a mozzarellát, és szórjuk meg még egyszer parmezánnal, jó gazdagon. Fedjük le, és pároljuk még pár percig, amíg a sajt megolvad.
- Végül toljuk be az előmelegített, 200-220 fokos sütőbe, és grillfokozaton 4-5 perc alatt egy kicsit pirítsunk még rá a tetejére.
- Két-három napig eltárolhatjuk, bár garantáltan el fog fogyni egyszerre. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 949
- Tegnapi nézettség: 40
- 7 napos nézettség: 236
- Össznézettség: 90616
- Feltöltés dátuma: 2021. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A hagyományos parmezános csirke bepanírozva és olajban vagy sütőben sütve készül. Az aranybarna, ropogós panír miatt is annyira közkedvelt és ellenállhatatlan, viszont mi most mutatunk nektek egy ugyanolyan finom, ám sokkal egyszerűbben elkészíthető alternatívát. Gazdag marinaraszósszal (vagy sima fűszeres paradicsomszósszal), bőséges mozzarellával és parmezánnal készül, ráadásul egy serpenyőben történik az egész művelet! Nálunk mind egy szálig elfogyott, és Ti sem fogtok tudni neki ellenállni. Irány főzni!