Moszkauer Krisztike konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 42% Zsír
A tésztához
-
17g vaj120 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g méz25 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
50g dió327 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
A mázhoz
-
17g tortabevonó91 kcal
-
12 kcal
Összesen
745
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 42% Zsír
A tésztához
-
100g vaj717 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
50g méz152 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
A mázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
Összesen
4471
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 42% Zsír
A tésztához
-
11.5g vaj82 kcal
-
13.8g cukor53 kcal
-
17.2g habtejszín50 kcal
-
5.7g méz17 kcal
-
3.4g finomliszt13 kcal
-
34.5g dió226 kcal
-
1.4g narancshéj1 kcal
A mázhoz
-
11.5g tortabevonó63 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
513
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 60.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
745
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.1 g
Zsír
-
Összesen 362.7 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 150 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2719.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 506 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 643 mg
-
Foszfor 1396 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.9 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 145.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1110 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 1082 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
4471
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
513
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg vaj
-
12 dkg cukor
-
1.5 dl habtejszín
-
5 dkg méz
-
2 evőkanál finomliszt
-
30 dkg dió
A mázhoz
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A vajat, a cukrot, a mézzel és a tejszínnel összeforraljuk.
- Hozzáadjuk a diót, amit előtte durvára aprítunk (kb. 10 dkg-ot le is darálhatunk), a narancshéjat és a lisztet. Jól elkeverjük, és főzzük még kb. 2 percig
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kibélelünk egy-két tepsit sütőpapírral és egy teáskanál segítségével diónyi adagokat teszünk a tepsikbe. Legalább 5 centire tegyük egymástól a halmokat, és kicsit meglapogathatjuk a kanállal.
- A sütés nagyon gyors, max. 5 perc, és kész, akkor jó, ha egy kicsit megpirul a széle. A megsült moszkauereket sütőpapírostul húzzuk le a tepsiről, és hagyjuk kihűlni.
- Mikor kihűltek, a vízgőz felett felolvasztott és olajjal elkevert csokoládéval egy kenőecset segítségével lekenjük az aljukat, és visszarakjuk a sütőpapírra. Mikor megdermed a csoki (hűtőbe rakva gorsabb), leválasztjuk a sütőpapírról, és dobozba téve sokáig eláll (már ha marad).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4029
- Feltöltés dátuma: 2012. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Krisztike
39 recept
Nagy kedvencem a jó diós, narancsos moszkauer! Egyszer rászántam magam (5 éve), hogy csinálok házilag! Hát, amilyen recepteket találtam akkor, egyik rosszabb volt, mint a másik. Három kudarcba fulladt próbálkozás után (kissé idegesen), nekiálltam és kikísérleteztem a sajátomat! Íme! Azóta nem tudok eleget készíteni belőle. Vannak barátaim, akik ezért az édességért bármire képesek lennének. Nekem nincs mindig cukrozott narancshéjam, ezért van a reszelt narancshéj a receptben, de szerintem így sokkal intenzívebb és finomabb.