r
Nosalty Logó

Moszkauer Krisztike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Krisztike
Moszkauer Krisztike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    362.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1082 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 4471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 513 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a cukrot, a mézzel és a tejszínnel összeforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a diót, amit előtte durvára aprítunk (kb. 10 dkg-ot le is darálhatunk), a narancshéjat és a lisztet. Jól elkeverjük, és főzzük még kb. 2 percig
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kibélelünk egy-két tepsit sütőpapírral és egy teáskanál segítségével diónyi adagokat teszünk a tepsikbe. Legalább 5 centire tegyük egymástól a halmokat, és kicsit meglapogathatjuk a kanállal.
  4. A sütés nagyon gyors, max. 5 perc, és kész, akkor jó, ha egy kicsit megpirul a széle. A megsült moszkauereket sütőpapírostul húzzuk le a tepsiről, és hagyjuk kihűlni.
  5. Mikor kihűltek, a vízgőz felett felolvasztott és olajjal elkevert csokoládéval egy kenőecset segítségével lekenjük az aljukat, és visszarakjuk a sütőpapírra. Mikor megdermed a csoki (hűtőbe rakva gorsabb), leválasztjuk a sütőpapírról, és dobozba téve sokáig eláll (már ha marad).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4052
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Moszkauer Krisztike konyhájából
Krisztike 39 recept

Nagy kedvencem a jó diós, narancsos moszkauer! Egyszer rászántam magam (5 éve), hogy csinálok házilag! Hát, amilyen recepteket találtam akkor, egyik rosszabb volt, mint a másik. Három kudarcba fulladt próbálkozás után (kissé idegesen), nekiálltam és kikísérleteztem a sajátomat! Íme! Azóta nem tudok eleget készíteni belőle. Vannak barátaim, akik ezért az édességért bármire képesek lennének. Nekem nincs mindig cukrozott narancshéjam, ezért van a reszelt narancshéj a receptben, de szerintem így sokkal intenzívebb és finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...