Moszkauer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
8g dió52 kcal
-
6g mandula35 kcal
-
6g törökmogyoró38 kcal
-
32 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
28 kcal
Összesen
456
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
40g dió262 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
30g törökmogyoró189 kcal
-
161 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2284
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
9g dió59 kcal
-
6.7g mandula40 kcal
-
6.7g törökmogyoró42 kcal
-
11.2g kandírozott narancshéj36 kcal
-
11.2g vaj80 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
6.7g finomliszt24 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
22.4g étcsokoládé122 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
Összesen
511
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
456
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 163.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1429.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 659 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.1 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
2284
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
511
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 dkg dió
-
3 dkg mandula
-
3 dkg törökmogyoró
-
5 dkg kandírozott narancshéj
-
5 dkg vaj
-
0.5 dl habtejszín
-
5 dkg cukor
-
3 dkg finomliszt
A csokoládé bevonathoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A magokat durvára őröljük.
- A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk.
- Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük az őrölt diót, mogyorót és mandulát, valamint a narancshéjat és a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából, egymás között kb. 5 centit hagyva. Majd a halmokat a kanál hátuljával kör alakúvá lapogatjuk. (2 tepsire lesz szükség ehhez a mennyiséghez)
- 175 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk 10-12 percre.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak aztán vesszük ki.
- Vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal a darabokra tört csokit. A kihűlt korongok alját belemártjuk a csokiba és a máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra sorakoztatjuk a moszkauereket.
- Megvárjuk, míg megdermed a csoki. (Rácsostul a hűtőbe téve felgyorsítható a dermedési folyamat.)
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 1196
- Tegnapi nézettség: 355
- 7 napos nézettség: 2376
- Össznézettség: 177705
- Feltöltés dátuma: 2008. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Tejeskávé mellé. Készült Stahl Judit receptje alapján.