r
Nosalty Logó

Moravai kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Moravai kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Túrótöltelék

Összesen 1109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Túrótöltelék

Összesen 4440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Túrótöltelék

Összesen 273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.2 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4172.7 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.5 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 4440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túrótöltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgákat, a cukrot, az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk a tésztát. 30 percig kelesztjük.
  2. Kinyújtjuk 1,5 cm vastagra, egy csészével kiszaggatjuk, közepébe lukat nyomunk az ujjunkkal, túrótölteléket teszünk bele, és a túró közepébe lekvárt.
  3. Előmelegített sütőbe megsütjük 200 fokon kb. 25 percig.

Túrótöltelék

  1. A túróhoz adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, reszelt citromhéjet, az 1 tojást, és összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6110
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

Az eredeti receptben szórattal megszórják a kalácsot, de én most elhagytam, majd legközelebb. A szórathoz 6 ek rétesliszt, 6 ek kristálycukor, kb. 0,5 dl olaj szükséges. Ez az első alkalom, hogy a szórathoz nem vajat használnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Eredeti neve Moravsky kolác-moravai kalács. Barátnőm nagymamája szokott ilyen kalácsot hozni Csehországból, mikor látogatóba jött. Túróval, lekvárral, mákkal töltve.

Hozzávalók

Tészta

Túrótöltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...