r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyoróvajas csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 10030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    640.2 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    272 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11033.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1863 mg
  • Foszfor
    3677 mg
  • Nátrium
    4096 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1003.1 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1731 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 10030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformánk.
  2. Egy tálban szitáljuk össze a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport és a sót.
  3. Egy másik tálban habverővel keverjük habosra a tojást, a kefirt, a nem meleg kávét, olajat és a vaníliát.
  4. Adjuk hozzá a tojásos keverékhez adagonként a „száraz” hozzávalókat, és keverjük 2-3 percig közepes sebességfokozaton.
  5. Osszuk a tésztát három részre, és öntsük a tészta egyharmadát az előkészített formába. 30 percig sütjük, közben forgassuk meg, ha nem egyenletesen sül minden oldala.
  6. Ellenőrizzük egy fogpiszkáló segítségével, hogy megsült-e. Ha szinte teljesen tisztán jön ki, nem ragacsos már, akkor elkészült.
  7. Süssük meg a maradék két lapot is így.

Krém

  1. Tegyük a porcukrot, mogyoróvajat, vajat, vaníliát és a sót egy tálba. Keverjük habverővel addig, amíg sima és krémes állagú nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a tejszínt, és verjük magas fokozaton, amíg a keverék könnyű és habos nem lesz. Ne hagyjuk magára, nehogy túlverjük.
  3. Állítsuk össze a tortát: Ha a sütemények egyenetlenek, skalpoljuk meg őket. Vágjunk minden lapot egyenesre.
  4. Rakjunk félre egy kevés mogyoróvajat a díszítéshez. Kenjük meg a lapokat a mogyoróvaj felével.
  5. A maradékkal pedig kenjük körbe a tortát.
  6. Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
  7. Díszítéshez használhatunk olvasztott csokoládét, pörkölt mogyorót.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7108
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kakaós, könnyű és szaftos piskóta, krémes mogyoróvajjal töltve. Aki szereti együtt az édeset a sóssal, annak mindenképp ki kell próbálnia. Elkészítése nagyon egyszerű, még a tojásokat sem kell szétválasztani hozzá.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...