Mogyoróvajas csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
27g finomliszt97 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
29g kefir18 kcal
-
29g feketekávé3 kcal
-
15g napraforgó olaj129 kcal
-
0 kcal
Krém
-
21g porcukor81 kcal
-
42g mogyoróvaj249 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g habtejszín39 kcal
Összesen
837
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
320g finomliszt1165 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
120g cukrozatlan kakaópor274 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
350g kefir214 kcal
-
350g feketekávé32 kcal
-
175g napraforgó olaj1547 kcal
-
0 kcal
Krém
-
250g porcukor968 kcal
-
500g mogyoróvaj2990 kcal
-
140g vaj1004 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
160g habtejszín467 kcal
Összesen
10030
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
4.2g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
12.3g kefir8 kcal
-
12.3g feketekávé1 kcal
-
6.2g napraforgó olaj54 kcal
-
0 kcal
Krém
-
8.8g porcukor34 kcal
-
17.6g mogyoróvaj105 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
5.6g habtejszín16 kcal
Összesen
352
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 919.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
837
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.1 g
Zsír
-
Összesen 640.2 g
-
Telített zsírsav 198 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 272 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 1064 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11033.3 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1110 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 1863 mg
-
Foszfor 3677 mg
-
Nátrium 4096 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1003.1 g
-
Cukor 626 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 932.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1731 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 124 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 663 micro
-
Kolin: 905 mg
-
Retinol - A vitamin: 1705 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 834 micro
Összesen
10030
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
352
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
32 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
12 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 ek szódabikarbóna
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál só
-
3 db tojás
-
350 ml kefir
-
175 ml napraforgó olaj
-
1 ek vanília kivonat
Krém
-
25 dkg porcukor
-
50 dkg mogyoróvaj
-
14 dkg vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
0.5 teáskanál só
-
160 ml habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformánk.
- Egy tálban szitáljuk össze a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport és a sót.
- Egy másik tálban habverővel keverjük habosra a tojást, a kefirt, a nem meleg kávét, olajat és a vaníliát.
- Adjuk hozzá a tojásos keverékhez adagonként a „száraz” hozzávalókat, és keverjük 2-3 percig közepes sebességfokozaton.
- Osszuk a tésztát három részre, és öntsük a tészta egyharmadát az előkészített formába. 30 percig sütjük, közben forgassuk meg, ha nem egyenletesen sül minden oldala.
- Ellenőrizzük egy fogpiszkáló segítségével, hogy megsült-e. Ha szinte teljesen tisztán jön ki, nem ragacsos már, akkor elkészült.
- Süssük meg a maradék két lapot is így.
Krém
- Tegyük a porcukrot, mogyoróvajat, vajat, vaníliát és a sót egy tálba. Keverjük habverővel addig, amíg sima és krémes állagú nem lesz.
- Adjuk hozzá a tejszínt, és verjük magas fokozaton, amíg a keverék könnyű és habos nem lesz. Ne hagyjuk magára, nehogy túlverjük.
- Állítsuk össze a tortát: Ha a sütemények egyenetlenek, skalpoljuk meg őket. Vágjunk minden lapot egyenesre.
- Rakjunk félre egy kevés mogyoróvajat a díszítéshez. Kenjük meg a lapokat a mogyoróvaj felével.
- A maradékkal pedig kenjük körbe a tortát.
- Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
- Díszítéshez használhatunk olvasztott csokoládét, pörkölt mogyorót.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 7146
- Feltöltés dátuma: 2017. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon kakaós, könnyű és szaftos piskóta, krémes mogyoróvajjal töltve. Aki szereti együtt az édeset a sóssal, annak mindenképp ki kell próbálnia. Elkészítése nagyon egyszerű, még a tojásokat sem kell szétválasztani hozzá.