Mogyorótorta narancskrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
Piskóta
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
38g napraforgó olaj338 kcal
-
29 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Krém
-
45g narancslé21 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
Dekoráció
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
19 kcal
Összesen
2048
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
Piskóta
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
153g napraforgó olaj1353 kcal
-
116 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Krém
-
180g narancslé85 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
Dekoráció
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
77 kcal
Összesen
8193
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
Piskóta
-
7g finomliszt26 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.3g földimogyoró13 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
7.2g napraforgó olaj64 kcal
-
5 kcal
-
4.7g étcsokoládé26 kcal
Krém
-
8.5g narancslé4 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
23.5g mascarpone95 kcal
Dekoráció
-
4.7g étcsokoládé26 kcal
-
4 kcal
Összesen
386
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 145.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 599 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1289.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.4 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 120.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 714 micro
Összesen
2048
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 127.8 g
Zsír
-
Összesen 582.2 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 2396 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5156.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 970 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 474 mg
-
Foszfor 2380 mg
-
Nátrium 1074 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 621.5 g
-
Cukor 464 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 480.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1550 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 1747 mg
-
Retinol - A vitamin: 1507 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 331 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2857 micro
Összesen
8193
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 dkg földimogyoró
-
3 db tojássárgája
-
1.8 dl napraforgó olaj
Krém
-
2 narancsból nyert narancslé
-
15 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
50 dkg mascarpone
Dekoráció
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Piskóta
- Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a cukorral, a sütőporral és a darált mogyoróval.
- Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat.
- A tojásokhoz fokozatosan adagoljuk a lisztes keveréket és ez olajat.
- Miután jól összeállt, belekeverjük a kandírozott narancshéjat és a csokoládédarabokat.
- Vajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Végül hosszában kettévágjuk, és betöltjük a krémmel.
Krém
- A narancsokat kifacsarjuk.
- Egy lábosban a narancsok levét, a cukrot, a vaj felét, az enyhén felvert tojásokat addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.
- Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a maradék vajat is.
- A krémet hűtőbe téve teljesen kihűtjük.
- Eközben habosra keverjük a mascarponét, és hozzákeverjük a narancskrémhez.
Dekoráció
- A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2864
- Feltöltés dátuma: 2015. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az ünnepi kacsa készítésénél kimaradt jó néhány narancs, így valamilyen narancsos édességet kellett készítenem. Az ötletet Havas Dóra adta.