r
Nosalty Logó

Mogyorós málnás nyuszis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós málnás nyuszis torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

Összesen 753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

Összesen 7520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    395.1 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5889.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.4 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2216 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 7520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

Elkészítés

A nyuszis kekszhez

  1. Kekszek elkészítése: A tojást a cukorral kézi habverővel verjük fel, adjuk hozzá a lisztet, a puha vajdarabkákat, és gyúrjunk egynemű tésztát. Liszten nyújtsuk fél cm vastagra, szúrjunk ki belőle legalább 1o-12 nyuszifigurát. Előmelegített sütőben 1o perc alatt süssük aranybarnára őket. Hagyjuk jól kihűlni, majd dekoráljuk nyuszisra :-) a fondanttal. Tortalap: A cukrot a vajjal keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat egyenként. A lisztet, mogyorót, csokit, sütőport vegyítsük alaposan össze, és keverjük a tojásos masszához. Sütési idő előmelegített sütőben: 45 perc. Málnakompót: A málnáta cukorral és 1 dl vízzel főzzük fel. A pudingport hideg vízzel keverjük csomómentesre, és sűrítsük be vele a kompótot. Hab: 3 dl habtejszínt verjünk 2 csomag habfixálóval és 1 vaníliás cukorral habbá. Torta rétegelése: mogyorós tészta, málnakompót, tejszínhab, tojáslikőr, dekoráció nyuszikkal és málnával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6752
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamarosan húsvét, de nem késtünk le semmiről, jöhetnek az előkészületek. :-) Dekor, tojásfestés és persze sütés-főzés. Mivel van még bőven időnk, úgy döntöttem, időben készítek én is egy húsvéti receptet, hogy ha megtetszik, el tudjátok készíteni. Íme itt egy nyuszis torta kicsiknek és nagyoknak. :-) A tortát a tojáslikőrös hab teszi igazán különlegessé, de ha gyerekek is esznek a tortából, akkor a tojáslikőrt hagyjuk ki. A torta egyszerű nyuszis keksz dekorja is igazi finomság az apróságoknak, nálunk utánpótlásra szorult, hogy egyáltalán tudjak mivel dekorálni. :-)))

Hozzávalók

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...