r
Nosalty Logó

Mogyorós-diós-mazsolás csemege

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mogyorós-diós-mazsolás csemege
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A masszához

Összesen 1320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A masszához

Összesen 5282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A masszához

Összesen 499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    367.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 5282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 499 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A masszához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd kb. 36x24 cm-es sütőpapíros tepsit kibélelünk vele. Hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Közben a vizet a cukorral, vajjal, sóval, mézzel felforraljuk. Hozzákeverjük a diót, mogyorót, végül a mazsolát. Kihűtjük.
  3. Lekvárral megkenjük a tészta tetejét, majd rákenjük a mogyorós masszát.
  4. Készre sütjük. Akár háromszögekre, vagy más formákra vagdossuk. Jó nasizást!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10138
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szomszéd nénitől kértem el ezt a receptet. Tegnap megsütöttem, jött a nővérem... és elcsemegéztünk... ízlett neki.

Hozzávalók

A tésztához

A masszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...