r
Nosalty Logó

Mogyorós almáscsiga-torta tönkölylisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mogyorós almáscsiga-torta tönkölylisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4583 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 140 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4603.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    800 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1190 micro
Összesen 4583 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk.
  2. A tönköly és a sima lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal, a tejjel együtt dagasztó spirállal dagasszuk, majd kézzel gyengén gyúrjuk át. Aztán 1 órát letakarva kelesszük, langyos helyen.

töltelék

  1. Az almákat tisztítsuk meg, vágjuk ki a rossz részeket, majd reszeljük le gépi vagy kézi reszelővel. Ha szükséges, és sok levet eresztett, nyomjuk ki.
  2. Tegyük mérsékelt tűzre, és kezdjük el párolni az almát. Ízesítjük a cukorral, őrölt fahéjjal, szegfűborssal, szegfűszeggel. Kevergessük, pároljuk addig, amíg elveszti a nyers ízét.
  3. Adjuk hozzá a mézet is. Pároljuk finom állagúra. A törökmogyorót daráljuk le aprítógéppel, és adjuk a párolt almához.
  4. A megkelt a tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk ki. Kb. fél cm vastagságúra. Kenjük meg a mogyoróval kevert ízesített almával. Tekerjük fel hosszabbik oldalánál.
  5. Egy kör tortaformát vajazzunk ki, szórjuk kevés zsemlemorzsával. Szeleteljük 2-3 cm csíkokra egy éles késsel, és rakjuk a formába egymáshoz közel a csigákat. 190 fokra előmelegített sütőben süssük készre.
  6. A vége felé, mikor majdnem készre sült, a tejet keverjük el a vaníliás cukorral, és forraljuk fel. Ezzel a cukros tejjel öntözzük meg a csigákat, és még legalább 4-5 percre tegyük vissza sülni. Langyosra hűlve fogyasszuk, vágjuk fel mint a tortát. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 27.

Ajánló

Dagasztógép vagy spirál híján saját kézzel is készíthetünk kelt tésztát! A fő, hogy minden langyos legyen, mikor nekikezdünk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját almafánkról szedtük hozzá az almát, és még a mogyorót is, hisz 2 nagy bokor abból is van. Jó szaftos ez a töltött csiga, hisz az alma és mogyoró jól harmonizál együtt!! Nekünk kedvenc lett... :-)))

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...