r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes - tejkrémes muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vikki
Mogyorókrémes - tejkrémes muffin
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

602
Kalória
14.7g
Fehérje
97.6g
Szénhidrátok
16.7g
Zsír
41.9g
Víz
180g
Koleszterin
3.9g
Rost
59.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2758.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 2412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor harmadával.
  2. Összekeverjük a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és egy csipet sóval.
  3. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd hozzászitáljuk a lisztes keveréket, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Ezután muffinpapírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk, majd megsütjük.
  6. A krémhez a tejet a cukorral és a keményítővel sűrű krémmé főzzük, majd ketté vesszük: 1/3 részéhez hozzáadjuk a vaníliás cukort, a maradék 2/3-hoz pedig a mogyorókrémet.
  7. A két krémhez adunk még 1-1 tk. margarint és jól elkeverjük, majd megvárjuk, míg kihűl. (Közben többször átkeverjük, hogy ne legyen darabos.)
  8. Ha a muffinok kihűltek, tetejüket óvatosan levágjuk, és a kalapok közepét bármilyen formájú szaggatóval kiszúrjuk.
  9. A muffin alsó részére kanalazunk egy nagy adag mogyorókrémes krémet, rányomjuk a kalapot, majd a kiszúrt forma helyét megtöltjük a tejes krémmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem volt kedvem nekiállni egy tortának, viszont szívesen ettem volna valami krémes, puha piskótás süteményt. Így született ez a muffin:) (A két krém íze együtt nagyon emlékeztet a monte márkájú tejes-mogyorós pudingéra.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!