r
Nosalty Logó

Mintás gesztenyés alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mintás gesztenyés alagút
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mintázó masszához

A mintás kakaós piskótához

A gesztenyemousse-hoz

A narancszseléhez

Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mintázó masszához

A mintás kakaós piskótához

A gesztenyemousse-hoz

A narancszseléhez

Összesen 3831 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mintázó masszához

A mintás kakaós piskótához

A gesztenyemousse-hoz

A narancszseléhez

Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    194.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2991 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1822 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    713 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2025 micro
Összesen 3831 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A mintázó masszához

A mintás kakaós piskótához

A gesztenyemousse-hoz

A narancszseléhez

Elkészítés

A mintázó masszához

  1. Először a mintás piskótát készítjük el, érdemes egy nappal is előre dolgozni (csak azután letakarni a piskótát, hogy ne száradjon ki!). Mintázó massza: A tojásfehérjét a porcukorral egy kézi robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Hozzádolgozzuk a lisztet, végül pedig az olvasztott vajat.
  3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a díszítősablont ráhelyezzük. Spatulával átkenjük rajta a mintázó masszát, majd óvatosan leemeljük a sablont. Ezt még annyiszor ismételjük el, ahány minta kijön, érdemes lemérni az őzgerinc formánkat. Hagyjunk helyet mintázatlan piskótának is, egy lap kerül az alagút aljára.
  4. A tepsit hűtőbe helyezzük, míg készül a piskótatészta.

A mintás kakaós piskótához

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz a kakaópor, liszt és sütőpor elegyét. A piskótánál a legfontosabb, hogy míg a többi hozzávalóval összekeverjük, végig egy irányban keverjük a tojásfehérje habot, különben összetörik.
  2. A piskótatésztát szűk 1 cm vastagon elterítjük a mintázott sütőpapíron, és 175°C-ra melegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A piskótáról még MELEGEN lehúzzuk a sütőpapírt (előtte természetesen megfordítjuk), előbújik a mintás piskótalapunk. Gyorsan kiszabjuk, és belehelyezzük a formába. Ez azért fontos, mert kihűlés után már reped a piskóta.
  3. Figyeljünk, hogy ne legyen hézag, jól nyomjuk a forma oldalához a piskótát, különben aláfolyhat a belekerülő massza.

A gesztenyemousse-hoz

  1. A gesztenyepürét 7 evőkanálnyi vízzel és a cukorral, rummal felmelegítjük. A zselatint három kanál vízzel összekeverjük, picit meglangyosítjuk, majd feloldjuk a gesztenyepürében.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a gesztenyepürébe.
  3. Kicsit várunk, hogy hűljön, szilárduljon, addig a lekvárral megkenjük a piskótát a gerinc formában.
  4. A mousse-t beleöntjük az őzgerincbe, és hűtőbe helyezzük dermedni.

A narancszseléhez

  1. A narancsok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A narancshéjat és narancslevet egy lábasban kicsit beforraljuk. Hozzákeverünk kevés cukrot (ízlés szerint), majd óvatosan a zselatint a narancsléhez adagoljuk.
  2. Várunk, hogy egy kicsit hűljön, majd a hűtőből elővéve a gesztenye rétegre öntjük.
  3. Újra hűtőbe helyezzük a süteményt, míg megdermed a narancsos réteg.
  4. Kiszabjuk a piskótából az alagút alját, és lekvárral hozzáragasztjuk.
  5. Hűtőben való hosszas pihentetés után a formából kiforgatjuk a süteményt. Szeletekre vágva fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13088
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mintás piskótából (joconde imprimie) készítettem már tortát, tekercset, most pedig egy ilyen alagutat próbáltam ki, amelyhez csak egy őzgerincformára van szükség. A mintát maminti art sablonnal vittem fel, a receptet nagyrészt praliné paradicsom blogjából vettem, nagyon finom, könnyű sütemény, nagy sikert aratott. A piskótát elkészíthetjük egy nappal korábban, így nem olyan macerás az egész. Fontos, hogy még melegen helyezzük a piskótát a formába, különben repedni fog a tészta.    

Hozzávalók

A mintázó masszához

A mintás kakaós piskótához

A gesztenyemousse-hoz

A narancszseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...