r
Nosalty Logó

Mini bucik véres hurkával és meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini bucik véres hurkával és meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

Összesen 733 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

Összesen 2929 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 733 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2929 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

Elkészítés

A hurkához

  1. A bucikhoz az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és tésztát dagasztunk belőle.
  3. Letakarva, meleg helyen kb. 1,5- 2 óra alatt a duplájára kelesztjük. (Míg kel a tészta, elkészítjük a mártást, és megsütjük a hurkát.)
  4. Ha megkelt, a tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, kis bucikat formázunk belőlük és kivajazott tepsire tesszük.
  5. Fél órát ismét kelni hagyjuk.
  6. A tetejüket éles késsel X alakban bemetsszük, majd felvert tojással megkenjük, és 20-25 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A mártáshoz egy lábasban a bort, a meggylevet és a húslevest összekeverve kb. a felére beforraljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kis vízzel elkevervehozzáöntjük, és pár percig forraljuk, míg kissé besűrűsödik
  8. A hurkát 220 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
  9. A bucikat félbevágjuk és egy serpenyőben kevés vajon a vágott felüket megpirítjuk.
  10. Megkenjük őket kevés színes borssal elkevert vajjal, ráhelyezzük a hurkaszeleteket, meglöttyintjük a meggyes szósszal, majd befedjük a kalapokkal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1362
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Ajánló

Én ruccolát kínáltam mellé, de bármilyen salátát adhatunk hozzá, így még kiadósabb lesz a fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a véres hurkát, így már régóta törtem a fejem egy olyan recepten, ami picit különlegesebb, és amiben a hurka kapja a főszerepet, ez lett belőle... Az enyhén szegfűszeges hurka ízével istenien harmonizál az édeskés meggyes öntet, és a vajban pirított puha buci. Ha szeretjük a hozzávalókat, a pompás kis bucikkal nagy meglepetést szerezhetünk akár egy villásreggeli keretein belül, akár csak úgy. :)

Hozzávalók

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...