Mini bucik véres hurkával és meggyszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A hurkához
-
63g véres hurka237 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0 kcal
A bucikhoz
-
58g finomliszt209 kcal
-
20g tej11 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g cukor15 kcal
A szószhoz
-
25g vörösbor21 kcal
-
25g meggylé10 kcal
-
38g csirke alaplé3 kcal
-
95 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
733
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A hurkához
-
250g véres hurka948 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0 kcal
A bucikhoz
-
230g finomliszt837 kcal
-
80g tej45 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
A szószhoz
-
100g vörösbor85 kcal
-
100g meggylé40 kcal
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2929
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A hurkához
-
20.3g véres hurka77 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0 kcal
A bucikhoz
-
18.7g finomliszt68 kcal
-
6.5g tej4 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
A szószhoz
-
8.1g vörösbor7 kcal
-
8.1g meggylé3 kcal
-
12.2g csirke alaplé1 kcal
-
8.1g étkezési keményítő31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 888.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 90.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
733
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 140.8 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 787 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3553.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 2402 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 363.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 507 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
2929
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A hurkához
-
25 dkg véres hurka
-
1 ek vaj
-
négyszínű bors ízlés szerint
A bucikhoz
A szószhoz
-
1 dl vörösbor
-
1.5 dl csirke alaplé
-
5 púpozott ek étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A hurkához
- A bucikhoz az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- Hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és tésztát dagasztunk belőle.
- Letakarva, meleg helyen kb. 1,5- 2 óra alatt a duplájára kelesztjük. (Míg kel a tészta, elkészítjük a mártást, és megsütjük a hurkát.)
- Ha megkelt, a tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, kis bucikat formázunk belőlük és kivajazott tepsire tesszük.
- Fél órát ismét kelni hagyjuk.
- A tetejüket éles késsel X alakban bemetsszük, majd felvert tojással megkenjük, és 20-25 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
- A mártáshoz egy lábasban a bort, a meggylevet és a húslevest összekeverve kb. a felére beforraljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kis vízzel elkevervehozzáöntjük, és pár percig forraljuk, míg kissé besűrűsödik
- A hurkát 220 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
- A bucikat félbevágjuk és egy serpenyőben kevés vajon a vágott felüket megpirítjuk.
- Megkenjük őket kevés színes borssal elkevert vajjal, ráhelyezzük a hurkaszeleteket, meglöttyintjük a meggyes szósszal, majd befedjük a kalapokkal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1358
- Feltöltés dátuma: 2012. február 23.
Ajánló
Én ruccolát kínáltam mellé, de bármilyen salátát adhatunk hozzá, így még kiadósabb lesz a fogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádom a véres hurkát, így már régóta törtem a fejem egy olyan recepten, ami picit különlegesebb, és amiben a hurka kapja a főszerepet, ez lett belőle... Az enyhén szegfűszeges hurka ízével istenien harmonizál az édeskés meggyes öntet, és a vajban pirított puha buci. Ha szeretjük a hozzávalókat, a pompás kis bucikkal nagy meglepetést szerezhetünk akár egy villásreggeli keretein belül, akár csak úgy. :)