r
Nosalty Logó

Mindentbele-leves

Júlia
Mindentbele-leves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

565
Kalória
25.6g
Fehérje
84.7g
Szénhidrát
9.5g
Zsír
189.8g
Víz
-
Koleszterin
14.7g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3020.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6040.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    4905 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    926 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2513 micro
  • β-karotin
    6580 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3221 micro
Összesen 1127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét langyos vízbe beáztatjuk előző este, de legalább 2 órára, mielőtt a levest elkezdjük csinálni.
  2. Az olajat melegítsük fel egy lábasban, majd adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, és kb. 5 percig pároljuk az olajban. Eközben pucoljuk meg és kockázzuk fel a répát és a krumplit. Készítsük elő a brokkolit (én pl. kivettem a mélyhűtőből, annyira rákészültem), és felnyitottam a borsókonzervet is.
  3. Hozzáadjuk a répát, és hozzányomjuk a fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk, és főzzük kb. 2 percig (amíg a hagyma meg nem üvegesedik), néha-néha megkevergetve.
  4. Beleöntjük az alaplevet, és felforraljuk, mielőtt hozzáadjuk a többi hozzávalót is, na de ugye nem mindegy a sorrend. Először a lencsét főzzük pár percig, majd mehet bele a krumpli, majd amikor már a répa és a krumpli még félig kemény, de már majdnem jó, mehet bele a tészta is.
  5. Ha már a tészta majdnem megfőtt, a brokkolit is hozzáadjuk. Hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, majd beleöntjük a borsót is, de éppen csak annyi ideig, hogy megmelegedjen. Ha kell még, tovább ízesítjük, amivel tetszik (pl. kakukkfű, borsikafű, stb.), és már lehet is tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Elhatároztam mostanában, hogy márpedig igen én egészségesen fogok élni, ezért állandóan telepakolom a a hűtőt különféle zöldségekkel, majd elégedetten tekintem meg, hogy ez egy jó hét lesz. A hét közepe fele persze rám jön, hogy jajj, de jól esne egy hamburger, pizza, palacsinta, stb. Így a kelleténél általában több zöldség halmozódik fel, mint szeretném.  De ez a recept is pont arra jó, hogy 'főzzünk levest abból, ami a hűtőben éppen van, és nem akarjuk, hogy megrohadjon'. Ilyenkor ősszel ráadásul ez annyira jól is esik az embernek. Nekem legalábbis mindenképpen, úgyhogy élvezzük mindannyian. 

További receptek

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...