Mindent-bele tofu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
289
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
576
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1800.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 798 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 274 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 610 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 600 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 6422 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13769 micro
Összesen
289
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3601.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 1596 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 688 mg
-
Nátrium 937 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 548 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 539 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 12844 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27539 micro
Összesen
576
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1600 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3430 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db újhagyma
-
1 ek szójaszósz
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- Olívaolajon a kockára vágott tofut megpirítjuk, sózzuk (egy picit, ha a szójaszósz nem olyan sós), majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát. Egy picit megpirítjuk a hagymát is, és utána nyakon öntjük szójaszósszal. Vigyázzunk, mert gyorsan karamellizálódik! Öntsük hozzá a lecsepegtetett zöldbabot és a kockára vágott kecskesajtot (vagy feta sajtot), keverjük össze a többivel, süssük egy percig. Ha még nincs kész közben a spenót, húzzuk félre.
- Amíg sül a tofu, addig gyorsan elkészítjük külön a spenótot. A lehetőleg leveles fagyasztott spenótot összerottyantjuk egy gerezd fokhagymával (talán egy kicsi tejjel), sóval és egy csipetnyi cukorral (elveszi a spenót vadságát). Amint kész, egy gyors turmixolás után (ne legyen püré, csak érzéssel) hozzáöntjük az elkészített tofuhoz.
- Az utolsó mozzanat, hogy hozzáadjuk a joghurtot. Vigyázzunk, ne melegítsük, süssük a joghurttal, mert kicsapódik. Ha tejszínt adunk hozzá, akkor rottyantsunk rajta még egyet.
- Rögtön tálaljuk. Lehet hozzá tésztát, rizst kifőzni, de magában is megállja a helyét.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2416
- Feltöltés dátuma: 2014. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha kevés időm van vacsorakészítésre, akkor egy gyors tofunál nincs is jobb. Tartalmas, fehérjedús és nem utolsó sorban meleg vacsora.