r
Nosalty Logó

Mindent bele muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Mindent bele muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 813 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3465.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 3247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a pudingport összekeverjük. (Ez akár el is maradhat.)
  2. A tojásokat felverjük, majd (amennyire lehet) homogénre keverjük az olajjal és a kakaóval. (Ne ijedjünk meg, teljesen sima azért nem lesz.)
  3. A száraz összetevőket a masszába keverjük, lendületes mozdulatokkal összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta elválik a kanáltól.
  4. A végén belekeverjük a már kész tésztába a lekvárt és a gyümölcsöket.
  5. Muffinpapírban vagy kivajazott muffinformában fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 111063
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 10.

Ajánló

Megjegyzés: A muffin alapreceptjét érdemes megtanulni, mert számtalan módon variálható: 25 dkg liszt, 14 dkg cukor, sütőpor, 2 tojás, 8 cl olaj, 2 dl tej. A nedves összetevőket összekeverjük, majd hozzáadjuk a szárazakat, és homogén tésztává keverjük.) Ezt a mostanit lekvárhoz ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindent bele muffin
szépróza 96 recept

Az itthoni lekvárokhoz szerettem volna valami finom kísérőt. A spájzban lévő dolgokból ezt tudtam kihozni... Tervezek néhány sós muffin-receptet is feltölteni, majd meglátjuk, lesz-e belőle valami.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...