Mindenmentes keleti-lecsós szelet rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
HNomika94
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
12 kcal
-
1 kcal
-
75g kígyóuborka11 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
100g jázmin rizs358 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
566
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
49 kcal
-
6 kcal
-
300g kígyóuborka44 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
400g jázmin rizs1432 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2262
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
16.6g sertés rövidkaraj28 kcal
-
16.6g paradicsom3 kcal
-
3 kcal
-
1.5g hegyes erős paprika0 kcal
-
16.6g kígyóuborka2 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
5.5g tv-paprika1 kcal
-
22.1g jázmin rizs79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
125
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 302.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 1757 micro
-
β-crypt 251 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 830 micro
Összesen
566
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.1 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2220.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1300 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1211.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 442 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 834 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1175 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 399 micro
-
β-karotin 7028 micro
-
β-crypt 1006 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 3318 micro
Összesen
2262
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 426 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sertés rövidkaraj
-
3 db paradicsom
-
0.5 db hegyes erős paprika
-
0.8 db kígyóuborka
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
3 teáskanál olívaolaj
-
1 tk citromlé
-
1 db tv-paprika
-
2 bögre jázmin rizs
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először elkészítjük a zöldségragut. Ez nem a klasszikus lecsó, hanem gyakorlatilag a török ezme saláta egy fajtája. Először meghámozzuk a paradicsomokat, majd felaprítjuk. Szintén apróra szeljük a vöröshagymát, fokhagymát, kaliforniai paprikát, TV paprikát, erős paprikát és az ubrokát. Összekeverjük a zöldségeket, sózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és citromlevet, valamint az apróra szelt petrezselyemzöldet. Hagyhatjuk így is, de én össze szoktam botmixerrel enyhén zúzni. Nem pépesítem teljesen össze, de egy kicsit átmegyek rajta botmixerrel. Ez a zöldséges ragu gyakorlatilag ilyen formában is fogyasztható, frissítő salátaként.
- A karajt felszeleteljük, hártyátlanítjuk. Nagyjából 1 cm-es szeleteket vágunk belőle és kicsit megklopfoljuk. Én 8 szeletet használok fel ehhez az ételhez. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, olívaolajas zúzott fokhagymával bedörzsöljük.
- A karajokat olívával kikent serpenyőbe pakoljuk, majd ráhalmozzuk a zöldségkeveréket.
- Alufóliával lefedjük, 45 percig pároljuk sütőben 180 fokon.
- 45 perc eltelte után levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük a szeleteket.
- Amíg sül a hús, elkészítjük a rizst. Pici olajat hevítünk egy lábasban, ebbe beletesszük a 2 kávé csészényi rizst (4 főre elég), átkavarjuk néhányszor, majd felöntjük vízzel, és sózzuk. A főzés végén hozzáadjuk a petrezselymet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 314
- Feltöltés dátuma: 2021. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
HNomika94
4 recept
Nem igazán szeretem a húsokat, de miután kiderült, hogy tejfehérje-, tojás(fehérje)- és gluténérzékeny vagyok, a fehérjebevitel miatt kénytelen vagyok többet fogyasztani a húsokból. Emiatt igyekszem kombinálni az általam szeretett feltétekkel a húsokat. A török ezme saláta nagy kedvencem, kissé hasonlít a mi lecsónkhoz, így gondoltam, kipróbálom hússal párosítva. Nálunk sikert aratott.