Minden jóval töltött sertésdagadó
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
450g sertésdagadó2111 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
25g tej14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g csirkemáj30 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
38g víz0 kcal
Összesen
2419
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
1800g sertésdagadó8442 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
100g tej56 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g csirkemáj119 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
9673
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
64.8g sertésdagadó304 kcal
-
3.9g zsemle11 kcal
-
3.6g tej2 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.6g csirkemáj4 kcal
-
5.4g gomba1 kcal
-
4.3g főtt tojás7 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.6g sertészsír15 kcal
-
5.4g víz0 kcal
Összesen
349
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 230.7 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 341.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 886 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 587 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 812 micro
Összesen
2419
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.9 g
Zsír
-
Összesen 923 g
-
Telített zsírsav 333 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1015 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3380.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 513 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 905 mg
-
Nátrium 1650 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1366.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3742 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 744 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 838 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 3545 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2348 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 3249 micro
Összesen
9673
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
349
kcal
Hozzávalók
-
2 db zsemle
-
1 dl tej
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
10 dkg csirkemáj
-
15 dkg gomba
-
2 db főtt tojás
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- A sertésdagadót hosszú, éles pengéjű késsel felszúrjuk. Aki ezt a műveletet nem meri bevállalni, a hentest kérje meg erre. Szívesen meg fogja tenni
- A tejbe beáztatjuk a zsemléket, és ha teljesen péppé áztak, kifacsarjuk belőle a felesleges tejet. Félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk, két gerezd fokhagymát összezúzunk. A májat és a gombát tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, a főtt tojásokat felkockázzuk.
- Egy evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzátesszük a fokhagymát, a májat. Kevergetve 5-6 percig sütögetjük, majd hozzátesszük a darabolt gombát, pár perc alatt összesütjük.
- Egy méretes tálba tesszük a beáztatott zsemlét, és összedolgozzuk az összesütött hagymás-májas-gombávál, a nyers tojással, a felkockázott főtt tojással, a vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk.
- Ételízesítővel bedörzsöljük a felszúrt hús belsejét. Ezután beletesszük a tölteléket. Arra ügyeljük, hogy laza legyen, ne tömjük túl feszesre húst, mert sülés közben felrepedhet. Hústűvel összetűzzük a nyílást.
- Egy méretes tepsit bőven kizsírozunk, és belefektetjük a töltött húst. Melléöntjük a vizet, és beleszórunk két gerezd darabolt fokhagymát. A húst körbekenjük olvasztott zsírral, megszórjuk ételízesítővel. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük.
- Kb. egy óra elteltével levesszük a fóliát, és pecsenyelével öntözgetve sütjük még 30-40 percet.
- Ha a teteje szép pirosra sült, kivesszük a sütőből. Tálra vagy deszkára tesszük, és langyosra hűtjük. Szeletelve, tetszőleges körettel és savanyúsággal tesszük asztalra.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 37
- 7 napos nézettség: 264
- Össznézettség: 3035
- Feltöltés dátuma: 2021. február 01.
Ajánló
A tepsiben keletkezett ízletes pecsenyezsírt kis edénykébe ki lehet önteni és kihűteni. Zsíros kenyérként fogyasztva paradicsommal, paprikával, hagymával kitűnő lakoma lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
607 recept
A töltött dagadó visszatérő kedvenc ételünk, amit havonta egyszer biztos elkészítek. Többféle töltelékkel szoktam sütni. Most barátnőmtől kapott recept alapján dolgoztam. Nagyon jóra sikerült!