r
Nosalty Logó

Milánói spagetti laskagombával

Nathan
Milánói spagetti laskagombával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

698
Kalória
30.1g
Fehérje
106.8g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
121.5g
Víz
8.5g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 698 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4090.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    485.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1324 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 2792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3371 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet a tésztának, sóval ahogy kell.
  2. Közben egy serpenyőben míg melegszik az olaj, felaprítjuk a hagymát, a sonkát felkockázzuk, majd a gombát is.
  3. Ha elég forró az olaj, beletesszük a hagymát és dinszteljük. Majd mehet bele a gomba is. Sózzuk, borsozzuk, majd ha lepirult, beletesszük a sonkát is. Majd főzzük jó 5 percig.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük és jól összekeverjük, majd főzzük még 10 percig.
  5. A tésztát leszűrjük, összekeverjük a szósszal (vagy nem), ráreszeljük a sajtunkat és még melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Milánói vagy Bolognai, Bolognai vagy Milánói. Finkle vagy Einhorn... ugye azért nem mindegy. Sokan keverik. Én pedig így kevergetem a tűzhelyen a Milánóimat. Ha nem is az igazi, de mindenképpen a sonkás, gombás változat, az igazi Milánói. :)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...