r
Nosalty Logó

Milánói spagetti laskagombával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nathan
Milánói spagetti laskagombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 698 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4090.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1324 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 2792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3371 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet a tésztának, sóval ahogy kell.
  2. Közben egy serpenyőben míg melegszik az olaj, felaprítjuk a hagymát, a sonkát felkockázzuk, majd a gombát is.
  3. Ha elég forró az olaj, beletesszük a hagymát és dinszteljük. Majd mehet bele a gomba is. Sózzuk, borsozzuk, majd ha lepirult, beletesszük a sonkát is. Majd főzzük jó 5 percig.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük és jól összekeverjük, majd főzzük még 10 percig.
  5. A tésztát leszűrjük, összekeverjük a szósszal (vagy nem), ráreszeljük a sajtunkat és még melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4687
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 30.

Ajánló

Aki szereti, egy kis chilit is tehet bele, és parmezán helyett trappista sajtot is használhat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milánói vagy Bolognai, Bolognai vagy Milánói. Finkle vagy Einhorn... ugye azért nem mindegy. Sokan keverik. Én pedig így kevergetem a tűzhelyen a Milánóimat. Ha nem is az igazi, de mindenképpen a sonkás, gombás változat, az igazi Milánói. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...