r
Nosalty Logó

Milánói spagetti ahogy Szandi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Milánói spagetti ahogy Szandi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1291 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5162 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3067.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1291 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.5 g

Zsír

  • Összesen
    246.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12269.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    554 mg
  • Kálcium
    3012 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    4202 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 5162 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    169 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ha kész van, akkor levesszük a tűzről, és a pirospaprikával jól összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és beletesszük a darált húst.
  2. Ezután 2 dl vizet öntünk hozzá, majd ízesítjük: ételízesítő, bors, majoránna, ketchup, paprikakrém (én egyik fűszert sem sajnálom). Fél óráig főzzük, közepes lángon.
  3. Ezalatt elkészítjük a spagetti tésztát.
  4. 20 perc után a húshoz öntjük az előre lecsöpögtetett gombát, még jó 10 percig főzzük, majd a végén a tejföllel is összekeverjük. Kész a szószunk.
  5. Az utolsó lépésben összekeverjük a tésztát a szósszal, majd sajtot reszelve rá tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4509
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, de annál ízletesebb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...