r
Nosalty Logó

Milánói lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorii
Milánói lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2359 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 590 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5289.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2359 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Amikor kicsit megpirultak, hozzáöntjük a konzerv gombát is.
  2. Felöntjük 2 dl tejjel, 2 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor forr, lejjebb vesszük a lángot, és hozzáöntjük a milánói port. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. Én szeretem kicsit édeskésen, ezért én nyomok bele kis ketchupot is.
  3. Egy nagyobb hőálló tálat enyhén kivajazunk, majd rakunk bele 1 réteget a tésztából. Erre ráöntünk annyi szószt, hogy beterítse a tésztát mindenhol, majd ismét egy sor tészta, rá pedig szósz. Addig ismételjük ezeket a lépéseket, ameddig a tál tele nem lesz, a tetejére sajtot reszelünk. (Én trappistát szoktam, de finom parmezánnal is vagy mozzarellával.) Petrezselyemmel megszórjuk.
  4. Sütőben kb. 30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15062
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenem az oregánós, bazsalikomos, paradicsomos ételek. A milánói lasagne-m pontosan ilyen. Régebben vegetáriánus voltam, ezért nem szerettem a hagyományos bolognai szószt, amiben darált hús van, ezért "fejlesztettem" ki magamnak, a saját szájízemnek megfelelően ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...