Milánói lasagne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dorii
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
63g csirkemellsonka59 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g ketchup3 kcal
-
12g milánói alappor43 kcal
-
63g sajt220 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
50g lasagne tészta186 kcal
Összesen
590
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g csirkemellsonka238 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
10g ketchup10 kcal
-
48g milánói alappor171 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
200g lasagne tészta742 kcal
Összesen
2359
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
18.5g csirkemellsonka18 kcal
-
29.6g gomba6 kcal
-
12.6g vöröshagyma5 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.7g ketchup1 kcal
-
3.6g milánói alappor13 kcal
-
18.5g sajt65 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
14.8g lasagne tészta55 kcal
Összesen
175
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1322.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 159.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 302 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
590
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.3 g
Zsír
-
Összesen 101.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5289.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 1719 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1663 mg
-
Nátrium 1465 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 639.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 886 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 616 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 876 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1206 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
2359
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 89 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg csirkemellsonka
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
2 teáskanál ketchup
-
48 g milánói alappor
-
200 g lasagne tészta
Elkészítés
- A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Amikor kicsit megpirultak, hozzáöntjük a konzerv gombát is.
- Felöntjük 2 dl tejjel, 2 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor forr, lejjebb vesszük a lángot, és hozzáöntjük a milánói port. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. Én szeretem kicsit édeskésen, ezért én nyomok bele kis ketchupot is.
- Egy nagyobb hőálló tálat enyhén kivajazunk, majd rakunk bele 1 réteget a tésztából. Erre ráöntünk annyi szószt, hogy beterítse a tésztát mindenhol, majd ismét egy sor tészta, rá pedig szósz. Addig ismételjük ezeket a lépéseket, ameddig a tál tele nem lesz, a tetejére sajtot reszelünk. (Én trappistát szoktam, de finom parmezánnal is vagy mozzarellával.) Petrezselyemmel megszórjuk.
- Sütőben kb. 30 percet sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15062
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dorii
20 recept
Mindenem az oregánós, bazsalikomos, paradicsomos ételek. A milánói lasagne-m pontosan ilyen. Régebben vegetáriánus voltam, ezért nem szerettem a hagyományos bolognai szószt, amiben darált hús van, ezért "fejlesztettem" ki magamnak, a saját szájízemnek megfelelően ezt az ételt.