r
Nosalty Logó

Mézes zserbó ahogy Kingus készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes zserbó ahogy Kingus készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    336.6 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3467.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    983.9 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 7268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletűre melegített vajat, az olvasztott mézet, a cukrot, a tejet és a két tojást jól elkeverjük, majd gőz fölött kissé besűrítjük. Akkor jó, mikor kezd krémes, fényes állagot felvenni.
  2. Teljesen kihűtjük, majd részletekben hozzáadagoljuk a szódabikarbónás lisztet. Összegyúrjuk (ha kissé ragadna egy kis lisztet lehet még tenni hozzá), és legalább fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  3. A pihentetett tésztát négyegyenlő részre osztjuk, és jól lisztezett deszkán vékony lapokat nyújtunk belőlük. A kinyújtott lapokat lisztezett tepsi hátoldalára helyezzük, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben nagyjából 5-6 perc alatt megsütjük. A sütésre figyelni kell, mert a lapok nagyon hamar megéghetnek.
  4. A krémhez a vaníliás cukros tejből és a búzadarából sűrűbb tejbegrízt főzünk. A vajat jól kikeverjük a porcukorral (akkor jó, mikor a vaj már elkezd fehéredni, és a porcukor teljesen felolvadt benne), majd a kihűlt tejbegrízhez forgatjuk.
  5. A lapokat a következőképpen töltjük: az első lapra grízes töltelék, a második lapra szilvalekvár, a harmadik lapra szintén grízes töltelék kerül. Az étcsokoládét az étolajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a legfelső lapra öntjük, és elsimítjuk. A kész süteményt legalább egy napig hűvös helyen pihentetjük, hogy a mézes lapok kellően megpuhuljanak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38X24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 178
  • 7 napos nézettség: 381
  • Össznézettség: 74937
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Mézes zserbó-mézes krémes! Egy tészta-kétféle krém:)!!! Cukrászati értelemben zserbónak a grízes krémmel és lekvárral, míg krémesnek a vaníliás krémmel töltött mézes lapokat nevezzük! Természetesen a lényegen a név nem változtat: Isteni finom mindkettő:)! Nálunk valamiért a lekváros grízes változat jön be jobban! A tészta nyújtásakor kisebb problémát jelenthet, hogy könnyen szakad. Nyugodtan lehet még lisztezni, és óvatosan nyújtófára feltekerve egyszerűbb a tepsi aljára is ráhelyezni. Egy extra trükk: a mézes lapok puhulását gyorsíthatjuk, ha töltés előtt megkenjük őket egy kis tejjel, de még így is célszerű legalább egy napot állni hagyni! A családot pedig ez idő alatt türelemre inteni:) :)!!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...