r
Nosalty Logó

Mézes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Mézes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    271 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5938.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1857 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    1470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714.8 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 5507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát, egy 20 cm-es kerek tortaformára lesz szükségünk és továbbá szükségünk lesz egy pukkasztható nylon fóliába.
  2. Elkeverjük a vajat és a cukrot közepes fokozaton, körülbelül 4 percig, amíg habos és világos színe nem lesz, majd hozzáadjuk a tojásokat egyesével és belekeverjük a vaníliát, majd a mézet. Beleszitáljuk egy másik tálba a lisztet, a sütőport összekeverjük, majd az előzőleg elkészített masszát hozzáadjuk.
  3. Ha simára kevertük a tésztánkat, akkor két részre osztjuk, az egyik adagot az előkészített tortaformába öntjük, behelyezzük az előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt készre sütjük, a másik adagot addig letakarva hűvös helyre tesszük, majd ha az első tészta kisült, ugyanígy járunk el a másik adagnál is.
  4. A krémhez kikeverjük a vajat és a krémsajtot, amíg sima nem lesz, hozzáadjuk a vaníliát, majd a porcukrot és keverjük még legalább 1 percig. Ezután keverjük bele a mézet, és addig keverjük, amíg habos és krémes nem lesz.
  5. A torta összeállítását csak akkor kezdjük el, ha a piskóta teljesen kihűlt. Vágjuk ketté mindkét lapot, tegyünk egy lapot a tálcánkra, kenjük meg ízlés szerint mézzel, majd kenjük meg vastagon a krémmel és fedjük be egy újabb lappal. Így járunk el a rétegezéssel az utolsó lapig, a tetejére kisebb adag krémet kenjünk, a maradék krémmel kenjük körbe a torta oldalát, először csak vékonyan, hogy befedjük a piskótát.
  6. Tegyük 10 percre hűtőbe, majd vonjuk be a maradék krémmel a tortát. Amíg készül a dekoráció, tegyük hűtőbe. Vágjunk le a pukkantós nylon fóliából annyit, amennyi körbeéri a tortánkat. A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött, majd színezzük.
  7. Leterítjük fóliát és egy spatula segítségével elsimítjuk rajta a sárga csokoládét, olyan vastagon kenjük el, hogy épp befedje a levegőbuborékokat és nem kell, hogy szabályos legyen a széle. Hagyjuk kicsit száradni, majd betesszük a hűtőbe 20 percre, amikor már nem folyékony, van annyi tartása, hogy fel tudjuk emelni , egyszerűen tekerjük a torta köré és kicsit nyomkodjuk rá körbe, majd óvatosan húzzuk le róla a fóliát és letört csokoládé-darabokkal díszíthetjük a torta tetejét, tálalás előtt és csurgathatunk rá mézet is, fondantból készült méhecskékkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes torta
Hajni pöttyös konyhája 23 recept

Mézes torta, amely csupa-csupa méz, a fondantból készült méhecskék és a fehér csokoládéból készült burkolat együttesen fenomenális ízharmónia.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...