r
Nosalty Logó

Mézes-tejszínszószos pulykahús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Mézes-tejszínszószos pulykahús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    435 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2609.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1257 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 4187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy lábasba tesszük az olajat, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a csipet sót, és kis lángon, fedő alatt pároljuk össze.
  2. Beletesszük a friss darált húst, nagy lángon, keverés mellett fehéredésig pirítjuk.
  3. Belekerülhet az ételízesítő, a bors, a cayenne bors, kevés víz, és kb. 35-40 percig főzzük.
  4. Beletesszük a mézet, a mustárt, és elkeverjük, forraljuk.
  5. A tejfölt és a tejszínt simára összekeverjük, majd a forrásban lévő húsra öntjük, és összeforraljuk keverés mellet. Ha kész, kikapcsoljuk.
  6. A köretet elkészítjük: egy fazékba vizet teszünk és sót. Ha forr, beletesszük a négy zacskó rizst, és a leírás szerinti ideig főzzük, majd lecsepegtetjük, tálba öntjük ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4621
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Ajánló

Finom fehérbor. Ásványvíz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-tejszínszószos pulykahús
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a pulykahúst, és csodálatos pulykacombot kaptam. Ledaráltattam, és ez a szósz-ötlet jutott az eszembe. Az új üzletlánc boltjában vettünk dobozos rizst, és meglepő volt, árban is jó volt, és ízre is finom:-). Szerencsésen összejött a mézes íz, a mustár, a cayenne bors, az uborka és a tejszín is. Jól kiegészítették, és felerősítették egymást. Ízlett a családnak:-).

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...