r
Nosalty Logó

Mézes krémes Orsy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes krémes Orsy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    479.3 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3837.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1092.6 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3323 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 8932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 lapot sütünk belőle tepsi hátulján előmelegített sütőben. Formázás előtt kicsit meg kell lisztezni a tepsit, esetleg zsiradékkal megkenni. Pár perc elég neki (maximum 5 nekem elég volt), hamar túlsül.
  2. A tojássárgájából, porcukorból, vaníliás cukorból, lisztből és a tejből krémet főzünk, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémhez.
  3. A krémmel meg kell kenni a lapokat. A cukrot, kakaóport, vizet összefőzzük, majd ha kész, levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat. Ezt a kakaóst mázat kell rákenni a tetejére, majd betesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen. Nem lesz kemény a teteje, de szerintem így finomabb.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 11698
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamámtól kapott recept.:) Óvatosnak kell lenni a sütésnél, hamar megéghetnek a lapok, pár perc elég neki. Elég, ha halvány színt kap.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...