r
Nosalty Logó

Mézes krémes Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mézes krémes Katicától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Mézes kevert

Töltelék, bevonás

Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Mézes kevert

Töltelék, bevonás

Összesen 4138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Mézes kevert

Töltelék, bevonás

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    263 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3540.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 4138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Mézes kevert

Töltelék, bevonás

Elkészítés

Mézes kevert

  1. A kevert tésztához a puha margarint a cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet, majd egyenként a tojásokat, mindegyikkel simára keverve. Végül a sütőporral, sóval elkevert lisztet hozzákeverjük.
  2. Margarinnal kikent, liszttel beszórt 30×11×5 cm-es őzgerincformába kenjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Ajánlatos tűpróbát végezni, és ha szükséges még, a hőfok csökkentésével süssük készre.
  3. A megsült tésztát borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Vízszintesen vágjuk 4 lapra. Az alsó lapra kenjük a krém felét, rá a következő lapot, erre a lekvárt, majd a harmadik lapot, és erre a maradék krémet tesszük. Tetejét bezárjuk a 4. lappal.
  4. Tegyük 15-20 percre a hűtőbe. A lehűlt tésztára öntjük az olvasztott csokoládét, majd hideg helyre tesszük. Másnap szeleteljük.

Töltelék, bevonás

  1. A tejből, búzadarából, 3 evőkanál cukorból, 1 teáskanál vaníliaaromával sűrű tejbegrízt főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben néha belekeverve. Mikor kihűlt, a vajjal alaposan kikeverjük.
  2. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×11×5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28553
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi Nők Lapja Konyhája magazin adta az ötletet. Nem mézes lapokból, hanem egy nagyon finom, mézes kevert tésztából készült habkönnyű grízes krémmel, és az elhagyhatatlan, házi sárgabaracklekvárral. Nem csak az ünnepi asztalra kerülhet, hanem egy finom, vasárnapi ebéd megkoronázása is lehet.

Hozzávalók

Mézes kevert

Töltelék, bevonás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...