r
Nosalty Logó

Mézes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Mézes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 5146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    249.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1445 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.6 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 5146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A megadott hozzávalókat egy tálba mérjük, tesszük, majd robotgéppel egynemű tésztává keverjük (4-5 perc!).
  2. A kapott kissé folyós tésztát vékonyan kiolajozott-lisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  3. A további lépések opcionálisak: a tészta tetejére magvakat, aszalt gyümölcsöt szórunk és így sütjük meg. Vagy a megsült tészta tetejét lekvárral megkenjük, csokoládéval bevonjuk, vagy vanília mártást készítünk mellé, vagy simán porcukorral megszórjuk és megesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 440
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 55268
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 21.

Ajánló

Kezdőknek, gyakorlottabbak, kisgyerekeseknek vagy akár ügyes kis-nagylányokkal is elkészíthető. A képen levőt a 2,5 éves fiam segített kikeverni :) Amíg ehettem savanykás lekvárral és csokival szerettem a legjobban. Elronthatatlan süti a legkezdőbbeknek (is)! Nagyon finom puha tésztája van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta sütöm ezt a sütit és népszerűsítem évről évre egy karácsonyi topikban :) Eddig mindenkinél sikert aratott, érdemes kipróbálni! Közepes méretű tepsiben lesz ilyen magas, mint a képen. Normál méretű tepsiben laposabb, kocka jellegűbb.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...