Méteres kalács Katharosztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
65g porcukor252 kcal
-
65g rétesliszt237 kcal
-
20g víz0 kcal
-
13g napraforgó olaj118 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
1g víz0 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
Krém
Máz
Összesen
1381
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
390g porcukor1509 kcal
-
390g rétesliszt1420 kcal
-
120g víz0 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Krém
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
200g tej112 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g rum116 kcal
Máz
Összesen
8273
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
14g tojás18 kcal
-
16.5g porcukor64 kcal
-
16.5g rétesliszt60 kcal
-
5.1g víz0 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
Krém
-
1.9g puncs pudingpor7 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
10.6g margarin76 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
2.1g rum5 kcal
Máz
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
Összesen
351
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 70.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1087.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.6 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 89.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 555 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 532 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
1381
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 424.3 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 1338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6524.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1473 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 2761 mg
-
Nátrium 1518 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1041.5 g
-
Cukor 650 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 537.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 62 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 957 mg
-
Retinol - A vitamin: 3190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1715 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1559 micro
Összesen
8273
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
39 dkg porcukor
-
39 dkg rétesliszt
-
10 ek napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
1 tasak puncs pudingpor
-
2 dl tej
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
0.5 dl rum
Máz
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek cukor
-
5 evőkanál víz
Elkészítés
Piskóta
- Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
- Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
- Majd két darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük, és megsütjük. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, tűpróba. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
Krém
- A puncs vagy eper ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
- Összeállítás: ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálcán úgy rakjuk össze, hogy egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát, és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát, és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik felváltva. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.
Máz
- A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket. Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk. Csokival is bevonhatjuk.
- Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 726
- Tegnapi nézettség: 40
- 7 napos nézettség: 122
- Össznézettség: 276075
- Feltöltés dátuma: 2014. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ezt a finom süteményt nagyon régóta készítem, kicsit babrás az elkészítése, de a végeredmény kárpótol.