Mentás-gyömbéres mascarpone meggyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
125g mascarpone505 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
6g menta4 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
75g meggy34 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
8g balzsamecet7 kcal
Összesen
783
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
12g menta8 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
150g meggy68 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
Összesen
1564
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
38.8g mascarpone157 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
3.1g vaníliás cukor12 kcal
-
7.8g habtejszín23 kcal
-
1.9g menta1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
23.3g meggy10 kcal
-
15.5g vörösbor13 kcal
-
2.3g balzsamecet2 kcal
Összesen
242
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 131.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 535 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
783
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 118.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.4 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 262.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1071 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
1564
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg mascarpone
-
4 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 dl habtejszín
-
1 ek citromlé
-
1 dl vörösbor
-
3 ek balzsamecet
Elkészítés
- A friss mentaleveleket hideg vízzel leöblítjük, majd mozsárba tesszük 1 cs vaníliás- illetve 2 ek sima cukorral. (Félreteszünk pár levelet a meggyhez és díszítéshez.) Mozsártörővel addig törjük, amíg egynemű lesz. Hozzáreszelünk kevés friss gyömbért, ezzel is tovább törjük. Hozzáadunk 1 ek citromlevet.
- A mascarponekrémet a tejszínnel lazítjuk, és hozzákeverjük a mentás-gyömbéres-citromleves cukros pépet. Ha élénkebb zöld színű krémet szeretnénk, pár csepp zöld ételfestéket is belekeverünk. Az elkészült krémet fagyasztóba tesszük 10 percre.
- A fagyos meggyet egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a bort, a balzsamecetet, a maradék cukrot, 2-3 összetépkedett mentalevelet, citromlevet, és ízlés szerint gyömbért. Ezt közepes lángon addig forraljuk, amíg besűrűsödik, szirupossá válik.
- Összeállítjuk az édességet. A mascarponekrémet kivesszük a mélyhűtőből. Üvegpoharakba adagoljuk úgy, hogy krémmel kezdjük a rétegezést, és a szirupos meggyel fejezzük be. Mentalevelekkel díszítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4273
- Feltöltés dátuma: 2012. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
A menta-mascarpone-meggy hármasból szerettem volna egy izgalmas desszertet kreálni. Ez lett belőle. Üde zöld selymes krém, savanykás balzsamos meggyel kiegészülve. Szerintem isteni és könnyű. A mascarponés krémet édes tejszínhabbal is lazíthatjuk, mielőtt poharakba adagolnánk.