r
Nosalty Logó

Meggyleves marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kovács Györgyi
Meggyleves marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2039 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 510 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1672.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4971 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 2039 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 2 literes fazékba felrakjuk a vizet forrni. Beletesszük a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget, cukrot és egy csipet sót.
  2. Amikor forr a víz, belerakjuk a kimagozott meggyet. (Én most fagyasztott meggyet használtam). Kb. 2 percig forraljuk, majd a tűzről levéve botmixer segítségével pürésítjük a meggyet, ezután visszatesszük a tűzre. Megvárjuk, még újra forrni kezd. Addig a tejszínhez keverjük a keményítőt és besűrítjük vele a levesünket.
  3. Tálaláskor reszelt marcipánt szórunk a tetejére.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 889
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Ajánló

Akár friss meggyből, de ilyenkor télen fagyasztottal is ajánlom! Ki, hogy szereti, hidegen, melegen!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyleves marcipánnal
Kovács Györgyi 57 recept

Nagyon szeretjük a gyümölcsleveseket. Nyáron mindig bőségesen megpakoljuk a fagyasztót, hogy ilyenkor télen is élvezhessük a nyári gyümölcsök ízét. Mivel a marcipán is az egyik kedvencünk, úgy gondoltam, kipróbálom, milyen lenne a meggylevessel. Hááát, nagyon-nagyon finom!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...