Meggyes pite ahogy Ada készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
8g tejföl15 kcal
A töltelékhez
-
156g meggy70 kcal
-
5 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g zsemlemorzsa15 kcal
A tetejére megkenésre
-
7g tojás9 kcal
Összesen
638
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A töltelékhez
-
1250g meggy563 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
A tetejére megkenésre
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5096
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
17.2g finomliszt63 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
10.8g margarin77 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
2.6g tejföl5 kcal
A töltelékhez
-
53.8g meggy24 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g zsemlemorzsa5 kcal
A tetejére megkenésre
-
2.4g tojás3 kcal
Összesen
219
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 671.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 147.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1282 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
638
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 242.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5374.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1361 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 2229 mg
-
Nátrium 1332 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 674.7 g
-
Cukor 301 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1177.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 792 mg
-
Retinol - A vitamin: 2293 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 10256 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1932 micro
Összesen
5096
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 db tojássárgája
-
3 ek tejföl
A töltelékhez
-
1.3 kg meggy
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek cukor
-
fahéj ízlés szerint
A tetejére megkenésre
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrokat, egy csipet sóval ízesítjük, és belereszeljük a citrom héját.
- A hideg margarinnal elmorzsoljuk a lisztes keveréket.
- A három tojássárgáját és a tejfölt hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lesz, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá. Kis időre hűtőbe tesszük.
- A meggyet kimagozzuk, és 3-4 ek cukorral v. egyéb édesítővel ízesítjük (rummal is meglocsolhatjuk), kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy vajazzuk és lisztezzük).
- A hűtőből kivesszük a tésztát, és kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, elhelyezzük a tepsiben, és erre jöhet a lecsöpögtetett meggy, szép egyenletesen eloszlatva. A meggyet megszórjuk még 1 cs vaníliás cukorral, fahéjjal és 2-3 ek zsemlemorzsával v. búzadarával.
- A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a meggyes alapot, a tetejét villával megböködjük, és a felvert tojással egyenletesen megkenjük.
- Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sül, ha a teteje már szép piros, kész is van.
- Kihűlés és szeletelés után porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8969
- Feltöltés dátuma: 2013. június 04.
Ajánló
Lehet készíteni reszelt almával, cseresznyével és bármi mással, ami elviseli a puha, omlós tésztát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Ada
18 recept
Kedvenc pite receptem, mert omlós és ízletes a tésztája, és nagyon egyszerű elkészíteni.:)