r
Nosalty Logó

Meggyes-málnás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-málnás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 3076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit ilyen sorrendben összegyúrjuk.
  2. Betesszük a hűtőbe, és min. fél órát ott pihentetjük (minél többet áll, annál jobb).
  3. Amíg a tészta érik, kimagozzuk a meggyet, főzőedénybe tesszük, áfacsarjuk a citromlevet, az egy ek cukrot és a fahéjat, és feltesszük melegedni kevergetés mellett.
  4. A fél pudingot összekeverjük 2,5 dl vízzel, majj amikor már melegedett kicsit a gyümölcs, ráöntjük, és addig főzzük, míg rendesen besűrűsödik.
  5. A málnát a legvégén adjuk hozzá, amikor már levettük a tűzről.
  6. A tésztát elővesszük, kettéosztjuk, és az alsót tepsi méretűre nyújtjuk. Megszúrkáljuk villával, ráöntjük a középmeleg tölteléket, majd rányújtjuk a másik tésztát is. Azt is megszúrkodjuk.
  7. Alacsony hőfokon sütőben 40-50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3309
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék meggy és málna felhasználására találódott ki. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...