r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos szelet VnéEdit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Meggyes-mákos szelet VnéEdit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 7433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    355.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11108.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    4353 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    3985 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.8 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1999 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1442 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 7433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk.
  2. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.
  3. A tetejét megkenjük lekvárral.
  4. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket. Először is a két tojásfehérjét felverjük habnak.
  5. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet. Végül a mákot, a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.
  6. A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, kb. 40 perc alatt sül át.
  7. A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a tészta tetejére öntjük. Szépen elegyengetjük. A sütemény tetején a csokimáz nem egyenletes, mivel a meggytől nem egyenes a felszíne a megsült süteménynek.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22×38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7465
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egyik hétvégi süteményünk volt. Nagyon finom, kiadós sütemény.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...