Meggyes-diós-habos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g tej4 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
56g cukor218 kcal
Összesen
897
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g tej34 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
450g cukor1742 kcal
Összesen
7179
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
4.8g tojássárgája16 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g tej1 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
9.7g tojásfehérje5 kcal
-
13.6g cukor53 kcal
Összesen
217
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 973.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 200.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1340 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 374 micro
Összesen
897
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.8 g
Zsír
-
Összesen 296.3 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 131 g
-
Koleszterin 1951 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7788.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 306 mg
-
Kálcium 1731 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 654 mg
-
Foszfor 3386 mg
-
Nátrium 1655 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1027.3 g
-
Cukor 637 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1601.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2160 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 706 micro
-
Kolin: 1557 mg
-
Retinol - A vitamin: 1265 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 10724 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2992 micro
Összesen
7179
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
8 db tojássárgája
-
10 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
6 ek tej
A töltelékhez
A tetejére
-
8 db tojásfehérje
-
45 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalót is hozzátesszük. Tésztává gyúrjuk.
- Kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelttepsibe tesszük. (Én sütőpapíron nyújtom ki, és úgy emelem át a tepsire.)
- Megszurkáljuk villával a tésztát, és egyenletesen megszórjuk a darált dióval. Erre tesszük a kiengedett, lecsepegtetett meggyet egyenletesen. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb.25 percig sütjük.
- Közben a 45 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket(kb.5-6 perc).Ha letelt a sütési idő,kivesszük a tepsit a sütőből, és szépen rákenjük a kemény habot a süteményre. Visszatesszük a sütőbe, és pár perc múlva a sütési hőfokot levesszük 120 fokra. A habot összesen kb.15 percig sütjük rajta.
- Kivesszük a sütőből, ha már szép világosdrapp a teteje. Pár perc múlva, ha már pihent egy kicsit a süteményünk,szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7889
- Feltöltés dátuma: 2013. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Szeretem ezt a süteményt, és úgy gondoltam, hogy a mélyhűtőmben lapuló meggyet erre használom fel. Persze nyáron lehet friss meggyből készíteni vagy télen meggybefőttből is. Én már az összes verzióval elkészítettem, és mindegyikkel nagyon finom. Csak ha befőttből készítem, akkor a cukor mennyiségét csökkentem, mert az már magában is édes.