r
Nosalty Logó

Meggyes-diós-habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Meggyes-diós-habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    296.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7788.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    1731 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    3386 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cukor
    637 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2160 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    1557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1265 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    10724 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2992 micro
Összesen 7179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalót is hozzátesszük. Tésztává gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelttepsibe tesszük. (Én sütőpapíron nyújtom ki, és úgy emelem át a tepsire.)
  3. Megszurkáljuk villával a tésztát, és egyenletesen megszórjuk a darált dióval. Erre tesszük a kiengedett, lecsepegtetett meggyet egyenletesen. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb.25 percig sütjük.
  4. Közben a 45 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket(kb.5-6 perc).Ha letelt a sütési idő,kivesszük a tepsit a sütőből, és szépen rákenjük a kemény habot a süteményre. Visszatesszük a sütőbe, és pár perc múlva a sütési hőfokot levesszük 120 fokra. A habot összesen kb.15 percig sütjük rajta.
  5. Kivesszük a sütőből, ha már szép világosdrapp a teteje. Pár perc múlva, ha már pihent egy kicsit a süteményünk,szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7889
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-diós-habos sütemény
Gonoszka1 428 recept

Szeretem ezt a süteményt, és úgy gondoltam, hogy a mélyhűtőmben lapuló meggyet erre használom fel. Persze nyáron lehet friss meggyből készíteni vagy télen meggybefőttből is. Én már az összes verzióval elkészítettem, és mindegyikkel nagyon finom. Csak ha befőttből készítem, akkor a cukor mennyiségét csökkentem, mert az már magában is édes.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...