r
Nosalty Logó

Meggyes-csokis piskóta gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-csokis piskóta gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Töltelék

Teteje

Dresszing

Összesen 730 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Töltelék

Teteje

Dresszing

Összesen 5831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Töltelék

Teteje

Dresszing

Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 730 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4807.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1001.2 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1145 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1666 micro
Összesen 5831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Teteje

Dresszing

Elkészítés

Alap

  1. A rizslisztet, cukrot, kakaót, 2 tojást, a hideg vajjal összedolgozzuk, nem kell megijedni, nehezen áll össze.
  2. Mikor majdnem összeállt, tördeljünk bele egy 100 g-os étcsokinak a felét, dolgozzuk össze megint.
  3. Labdát gyúrunk belőle, és fóliába tekerve 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. Megpróbáljuk kinyújtani. (Nekem úgy sikerült, hogy nagyjából tepsiméretre nyújtottam, majd kézzel nyomkodva igazítottam.) Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk bele, kb. 10-15 percig sütjük, a széle pirosodni kezd és a tészta kicsit szárazabb lesz.
  5. A tésztát egy tálca aljára tesszük, ez lesz a süteményünk alsó lapja.

Töltelék

  1. Felteszünk kb. 5 dl tejet forralni egy csomag vaníliás cukorral (nem baj, ha a tej kicsit kevesebb, legyen picit sűrűbb a krém).
  2. A meggylének a felével keverjük ki a pudingport, majd rakjuk a tejbe.
  3. A pudingot megfőzzük, majd még a forró pudingba belerakjuk a meggybefőtt felét, jól összekavarjuk.
  4. A kihűlést és enyhe dermedést követően az alapra tesszük, és szétkenjük az egészet, hogy mindenhova jusson.

Teteje

  1. 4 tojásos piskótát készítünk, egy kicsit megtréfáljuk.
  2. Szétszedjük a tojásokat, a sárgáját a cukorral, a liszttel, a kakaóval, a meggylének a maradékával, a sütőporral jól elkeverjük. Ha véletlenül nem elég a meggylé, hogy szép krémes állagot kapjunk, kis vízzel pótoljuk (nekem elég volt).
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A habot szépen, óvatosan belekanalazzuk a tojássárgájás felébe, szépen összekavarjuk, ne törjük, és ne habverővel keverjük, maradjon szép krémes, a jó piskóta alapja :)
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük az egészet, majd a masszába rakjuk a maradék meggyet, szétszórva mindenhová. Szintén tördeljük bele az étcsoki egy részét.
  6. 15-20 percig sütjük, tűpróbával nézzük, ne nagyon nyitogassunk sütőajtót! A kész felső részt hagyjuk kihűlni, majd a töltelékre helyezzük.

Dresszing

  1. A kész rétegeket ne felejtsük a dresszingelés előtt összerakni. 1. alap 2. töltelék 3. tető
  2. Kockára vágjuk süteményünket, minden szeletre tetszőlegesen fújunk egy kis tejszínhabot, rakunk rá egy darab fagyasztott meggyet (én egy meggybefőttet fagyasztottam le).
  3. A maradék étcsokoládét szintén kicsi darabokra tördeljük, és rakunk minden szeletre egyet-egyet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3227
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 03.

Ajánló

Gluténmentes, nem olyan édes, nagyon kakaós, nagyon csokis, nagyon meggyes, laktató sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje próbálkozok már a gluténmentes sütéssel. A sütemény rendelésre készült. Legyen nagyon csokis és meggyes, hát azt hiszem, az lett. Egy szeletet bírtam megenni belőle, miután megsütöttem, és képet csináltam 1 sorról, szóval laktató és nagyon finom.

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Teteje

Dresszing

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...