r
Nosalty Logó

Meggyes-csokis fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Meggyes-csokis fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4015.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.2 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1295 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 4623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Kenyérsütőgépbe töltjük a megkelt élesztőt, tejszínt, tejfölt, tojást, olvazstott vajat, cukrot, vaníliát, citrusport, lisztet és a sót. Megdagasztjuk fényes, rugalmas tésztává és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk 4-5 mm-es lappá, kb. 40 x 10 xm-es téglalapokat vágunk belőlük.
  4. A lapok aljára 1 cm széles meggylekvár csíkokat húzunk hosszában, amire kis étcsokilencséket ültetünk.
  5. A tésztát feltekerjük, ketté hajtjuk, megcsavarjuk 2-3-szor, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük tojással, megszórjuk barna cukorral.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3182
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-csokis fonott kalács
Évi néni 1830 recept

Akár evvel is nevezhettem volna a Haas versenyre, ha már előzőleg nem mutatom be a Halloween-es muffinokat. Így a gyerekemet elégítettem ki, hogy minden nap mást vihessen az iskolába.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...