r
Nosalty Logó

Medvehagymás-tarjás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Medvehagymás-tarjás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5556 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    323.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7336.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    4830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1616 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5556 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A nagyobb adag tejfölt összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sózzuk, fokhagymát préselünk bele, borssal és metélőhagymával ízesítjük még.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, majd összekeverjük a medvehagymás tejföllel, a felfuttatott élesztős tejjel és el kezdjük csomómentesre gyúrni. Még lehet pótolni liszttel, ha szükséges.
  3. Ha már csomómentes, lefedett tálban a hűtőbe tesszük, és 2-3 óráig hűtjük.
  4. Miután kivettük, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd meghajtogatjuk 3-4-szer, 3 részbe szedjük, és kinyújtjuk a lapokat kb fél-3/4 centisre. A közepét megkenjük tejföllel, kicsire vágott tarját szórunk rá majd sajtot, és feltekerjük.
  5. Ha mindhárom rúd kész, akkor kb 1 centis szeletekre vágjuk, és összekanyarítva sütőpapírra tesszük.
  6. A tetejüket megkenjük felvert tojással.
  7. Sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5540
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-tarjás csiga
Zsófi.M 39 recept

Itt a tavasz, medvehagymára vágytam végre. Korábban szárított medvehagymával már kísérleteztem - bármennyire is falsnak tűnik, nekem bejött azokhoz, amikhez használom, mert igazi, és nagyon jó állapotban lett kiszárítva. A recept eredetijét a Nosaltyn találtam. Mivel ez hatalmas adag, és kicsit tartalmasabbat szerettünk volna, ha már van friss medvehagymánk, csigásítottuk, kis tarjával és még több sajttal megpakolva. Ebédre, uzsonnára is isteni, másnap is friss marad lefedve.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...