r
Nosalty Logó

Medvehagymás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1978 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    3055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1978 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzákeverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük.
  3. A megmosott medvehagyma-leveleket felvágjuk, és liszthez adjuk.
  4. Az élesztős tejet összekeverjük a joghurttal, az olajjal, majd a liszthez adjuk a felvert tojással együtt, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá lisztet.
  5. Langyos helyen 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük a tésztát, majd lisztezett felületen átgyúrjuk.
  6. Nyolc egyenlő részre osztjuk, ujjnyi vastagra kisodorjuk, félbehajtjuk a tésztacsíkot, és a két végét ellentétes irányba megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csavarásokat, és 15-20 percet letakarva kelesztjük, majd felvert tojással vagy tojássárgájával megkenjük, megszórjuk fekete hagymamaggal, és sütőben ( nem szükséges előmelegíteni) szép pirosra sütjük. (Sülés közben a tészta kellemes medvehagyma illattal örvendeztet meg minket:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4420
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Ajánló

Fogyaszthatjuk magában, krémekkel, szendvicshez, kinek hogy tetszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudok betelni a medvehagymával. Sok-sok étel jut eszembe, amelyek medvehagymával készíthetőek. Szívesen kísérletezek bevált receptekkel, így született a medvehagymás tekercs is, amelynek alapjául az acma, a török zsemle szolgált. Hihetetlen jó párosítás született belőle, egy valódi nemzetközi étel:). A medvehagymás ízesítés mellet, a receptet tovább variáltam annyiban, hogy a liszt egy részét kukoricaliszttel helyettesítettem. A tetejére fekete hagymamag került, amely jól harmonizált a medvehagymával. Aki szereti a medvehagymát, annak csak ajánlani tudom a kipróbálását.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...