r
Nosalty Logó

Medvehagymás bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Medvehagymás bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenés

Összesen 1343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenés

Összesen 5376 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenés

Összesen 266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9313 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    3078 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2896 mg
  • Nátrium
    2589 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1576 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 5376 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Lekenés

Elkészítés

Tészta

  1. Kelt tésztát készítünk az alapanyagokból: a leszitált liszt közepébe krátert mélyítünk, amibe beleöntjük a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
  2. A tojások sárgájával, sóval, cukorral, maradék tejjel és az olvasztott vajjal addig gyúrjuk, míg leválik az edény faláról és a kezünkről is.
  3. Legalább fél órát kelni hagyjuk meleg helyen, hogy kétszeresére dagadjon.
  4. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk (hogy sülés után se legyen vastag "kenyér" állagú), majd tetszőleges méretű téglalapokat vágunk, aminek a közepébe kenjük a tölteléket.

Töltelék

  1. Pesztó-szerűséget készítünk: a felvágott macihagymát egy korty olajjal, ízlés szerint sóval, a tejföllel és reszelt sajttal pürésítjük (a sajt azért került bele, mert kevés volt itthon a tejföl, és túl intenzív volt a macihagyma). A töltelék készülhet kevesebb macihagymából is - ezt ki-ki a saját ízlése szerint döntse el. :-)
  2. Ízlés szerint megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük (én nem sajnáltam belőlük – meg is látszik a képen de annál karakteresebb az íze, meg amúgy is jobb szeretem a „buktás tölteléket”, mint a töltelékes buktát! :-) )

Lekenés

  1. Egy felvert tojással megkenjük a tetejüket. Korábbi tapasztalatok tükrében egy fogpiszkáló segítségével 3 pici lyukat szúrtam rajtuk, hogy ne repedjenek ki. (Lekenés, tepsibe sorakoztatás után én nem kelesztettem, hanem egyből betettem a sütőbe! Így is megnőttek.)
  2. Előmelegített, forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 565
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 13.

Ajánló

Nekem ebből az adagból 31-32 buktácska szokott kijönni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok medvehagyma volt itthon, én buktát akartam készíteni, szüleim a lekváros dolgokat nem kedvelik, így született meg ez a recept! Tulajdonképp VnéEdit receptjét reformáltam meg.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Lekenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...