Medvehagymás bukta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
onyxka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
175g finomliszt637 kcal
-
88g tej49 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
18g margarin125 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
75g tejföl149 kcal
-
50g medvehagyma71 kcal
-
38g parmezán sajt147 kcal
-
0g só0 kcal
-
22 kcal
Lekenés
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1343
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
700g finomliszt2548 kcal
-
350g tej196 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
70g margarin502 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelék
-
300g tejföl594 kcal
-
200g medvehagyma283 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
Lekenés
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5376
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
34.6g finomliszt126 kcal
-
17.3g tej10 kcal
-
2.5g friss élesztő3 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.5g margarin25 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
14.8g tejföl29 kcal
-
9.9g medvehagyma14 kcal
-
7.4g parmezán sajt29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Lekenés
-
2.7g tojás3 kcal
Összesen
266
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2328.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 769 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 147.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
1343
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179 g
Zsír
-
Összesen 203.7 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9313 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 373 mg
-
Kálcium 3078 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 2896 mg
-
Nátrium 2589 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 693.4 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 588.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1638 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 1021 mg
-
Retinol - A vitamin: 1576 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 681 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1288 micro
Összesen
5376
kcal
- 11% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
70 dkg finomliszt
-
350 ml tej
-
5 dkg friss élesztő
-
4 db tojássárgája
-
5 dkg cukor
-
7 dkg margarin
-
1 késhegynyi só
Töltelék
-
só ízlés szerint
Lekenés
Elkészítés
Tészta
- Kelt tésztát készítünk az alapanyagokból: a leszitált liszt közepébe krátert mélyítünk, amibe beleöntjük a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
- A tojások sárgájával, sóval, cukorral, maradék tejjel és az olvasztott vajjal addig gyúrjuk, míg leválik az edény faláról és a kezünkről is.
- Legalább fél órát kelni hagyjuk meleg helyen, hogy kétszeresére dagadjon.
- Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk (hogy sülés után se legyen vastag "kenyér" állagú), majd tetszőleges méretű téglalapokat vágunk, aminek a közepébe kenjük a tölteléket.
Töltelék
- Pesztó-szerűséget készítünk: a felvágott macihagymát egy korty olajjal, ízlés szerint sóval, a tejföllel és reszelt sajttal pürésítjük (a sajt azért került bele, mert kevés volt itthon a tejföl, és túl intenzív volt a macihagyma). A töltelék készülhet kevesebb macihagymából is - ezt ki-ki a saját ízlése szerint döntse el. :-)
- Ízlés szerint megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük (én nem sajnáltam belőlük – meg is látszik a képen de annál karakteresebb az íze, meg amúgy is jobb szeretem a „buktás tölteléket”, mint a töltelékes buktát! :-) )
Lekenés
- Egy felvert tojással megkenjük a tetejüket. Korábbi tapasztalatok tükrében egy fogpiszkáló segítségével 3 pici lyukat szúrtam rajtuk, hogy ne repedjenek ki. (Lekenés, tepsibe sorakoztatás után én nem kelesztettem, hanem egyből betettem a sütőbe! Így is megnőttek.)
- Előmelegített, forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 565
- Feltöltés dátuma: 2016. április 13.
Ajánló
Nekem ebből az adagból 31-32 buktácska szokott kijönni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
onyxka
39 recept
Sok medvehagyma volt itthon, én buktát akartam készíteni, szüleim a lekváros dolgokat nem kedvelik, így született meg ez a recept! Tulajdonképp VnéEdit receptjét reformáltam meg.